Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]CSS pod IEx
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kamilkomo
Witam

Mam problem z wyśrodkowaniem strony (strona www na środku ekranu) pod IE. Wiem że IE nie obsługuje standardowego kodu CSS, jednak nigdzie nie znalazłem jakiejś fachowej pomocy lub kursu.

W innych wiodących przeglądarkach strona działa świetnie jednak nie pod IE. Do wyśrodkowania strony w innych niż IE przeglądarkach używam >>>>

Kod
html, body {  
    margin:auto;
    width:800px;
                }

Jak będzie wyglądał kod rozumiany przez IE powiedzmy od wersji większej lub równej od IE 6.0?

Za wszelką pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam
Armstrong
możesz dać margin: 0 auto; chodź ten zapis co posiadasz powinien działać. Możesz pokazać na żywo?
kamilkomo
Cytat(Armstrong @ 15.11.2010, 17:18:24 ) *
możesz dać margin: 0 auto; chodź ten zapis co posiadasz powinien działać. Możesz pokazać na żywo?

Ale co tu ogladac na zywo? strona piwinna byc po srodku ekranu a jest po jego lewej stronie przy samej lewej krawedzi przegladarki.

I czy ten zapis jest poprawny? bo strona nie uzywa drugiego arkusza jak odpalam strone w przegladarce?
Kod
        <!--[if gte IE 5]>
    <link href="styl/ie.css" rel="stylesheet" type="text/css">
    <![endif]-->
Armstrong
  1. html, body {
  2. text-align: center;
  3. margin:auto;
  4. width:800px;
  5. }

Na żywo bo nie wiem co jeszcze masz na stronie. Takowy pokaz na żywo jest bardzo przydatny.
luck
Coś takiego o ile dobrze pamiętam:
  1. <body style="text-align:center">
  2. <div id="wrapper" style="width:800px; margin-left:auto; margin-right:auto;">
  3. tekst
  4. </div>
  5. </body>
To właśnie "text-align:center" w body robiło swoje w przypadku IE.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.