Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Atak na stronę
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Mefiuu
Witam. Oczywiście nie chodzi o mój atak, lecz o czyjś atak na moją stronę. Nie chcę dociekać kto (bo to i chyba jakiś Arab czy Turek) ani kiedy ale jak. Otóż kiedyś na PHP-Fusion postawiliśmy z kolegami stronę naszego klubu gier RPG (to nieistotne). Strona popadła w zapomnienie na hmm... 3 lata? Po tym czasie coś mnie drgnęło i pomyślałem sobie "Zobaczę co za głupoty tak pisaliśmy". Po załadowaniu strony ukazał się moim oczom czarny ekran i komunikat : Hacked by ktośtam i ładny tekst. Autor tego zostawił też na dole notkę :

Cytat
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/d/r/o/drolnar/www/maincore.php:29) in /home/d/r/o/drolnar/www/subheader.php on line 18

Na PHPwiki przeczytałem że taki błąd wyskakuje kiedy przed header damy jakiś tekst.

Zastanawia mnie jak on do licha wykorzystał błąd do, jak mniemam, włamania się na ftp i zmianie strony głównej ? Oświadczam, że nie zamierzam tej wiedzy wykorzystywać do "niecnych celów" ani bawić się w odzyskiwanie tamtej strony - chodzi o zaspokojenie ciekawości.

Dziękuję i pozdrawiam.
pyro
Skoro skrypt już ma 3 lata to script kiddie wykorzystał sobie już jakiegoś dobrze znanego exploita i nie musiał mieć dostępu do FTP, żeby podmienić stronę.
Mefiuu
nie wiem czy dokładnie 3 no ale dość stara PHP-fusion wersja to była więc może i masz rację. W każdym razie dziękuję za zainteresowanie i odpowiedźsmile.gif
Mephistofeles
Pewnie jakieś dziecko chciało się popisać przed kolegami, może nawet ktoś znajomy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.