Poszukuję grafika do współpracy przy stworzeniu strategiczno-ekonomicznej gry przeglądarkowej.
Osoba taka najlepiej gdyby była pasjonatem ( lub przynajmniej miała sentymenty do grier tego rodzaju ), postawa taka będzie niewątpliwie potrzebna.
Moja inicjatywa w tym kierunku wynika między innym z wyżej wymienionej przyczyny, a polega ona na:
Pisaniu aplikacji z użyciem grafiki wektorowej SVG, co daje pewne dosyć ciekawe możliwości.
Gra tworzona jest (lub też będzie z racji tego że na chwilę obecną jest to tworzenie odpowiednich bibliotek do manipulowania SVG ) po godzinach i jej pisanie traktowane jest jako rozrywka.
Koncepcja samej gry (choć w dużym stopniu już istnieje) będzie ewoluowała dynamicznie podczas jej pisania ( z wielu względów, również takich jak pewne ograniczone możliwości jeżeli chodzi o płynną obsługę przez przeglądarkę animacji )
Niemniej jednak Gra ma mieć charakter: - współzawodnictwo militarne, ekonomiczne, dyplomatyczne.
Ponieważ cała aplikacja jest tworzona obecnie dla własnej satysfakcji i rozrywki więc na początek nie jest to przedsięwzięcie komercyjne, jednak w razie pomyślnego odebrania przez społeczność internetową, jak najbardziej chętnie skomercjalizuje się aplikacje... W przypadku takiego przebiegu sprawy wytypowana osoba do współpracy stanie się beneficjentem przedsięwzięcia. Procentowy udział w ewentualnych profitach z inicjatywy zostanie ustalony ( spisany ) przed przystąpieniem do prac...
Będzie to wszystko zależało od tego w jakim stopniu dana osoba będzie chciała uczestniczyć w projekcie ( czy również wniesie jakieś koncepcje ? )
Podsumowując:
Szukam grafika który chce mieć udział w przedsięwzięciu
- z umiejętnościami tworzenia grafiki wektorowej: bezpośrednio w SVG lub przy przenoszonej z innych wektorów na SVG
- mającego sentymenty w kierunku tego typu gier
- chcącego skonsumować część swojego wolnego czasu na tego typu rozrywkę
Ja ze swojej strony oferuję:
- tworzenie aplikacji na wysokim poziomie
- spełnienie swojej ewentualnej skrywanej koncepcji takiej gry

- satysfakcję w przypadku gdy gra zdobędzie uznanie
- ewentualne profity w przypadku większego powodzenia ( rzecz prawdopodobna - zależeć będzie w dużym stopniu od mojego i twojego zaangażowania )
Chętne osoby proszę o przesłanie swojej kandydatury na meila:
m[kropa]czaja[amper]zydor[kropa]pl
w kandydaturze mile widziane będzie portfolio, i ewentualny dłuższy tekst na temat gry ( motywacja ) a nie tylko tekst: "chętnie wezmę udział"
podaje link do wglądu na jakim materiale będzie się pracowało:
http://game.zydor.pl/map/index.php (uwaga IE nie ma natywnej obsługi SVG - potrzebny plugin, proponuję inną przeglądarkę)
bardzo mile widziane będzie przesłanie wraz ze swoim zgłoszeniem pliku graficzny ( najlepiej trochę skompresowany jpg na podstawie prnt-scrn, tak aby nikt mnie nie oskarżał o chęć przywłaszczenia sobie czyjejś koncepcji ) który zagospodaruje parę heksów w rzeźbę terenu (górę/góry, las, step, równinę, drogę kamienną), jakieś budynki (jeden heks to skupisko większej ilości budynków, nie tylko jeden), należy sobie wyobrażać że jeden heks ma powierzchnię ok 15-25km2
Na ewentualne ogólne pytania odpowiem na forum
Pozdrawiam
Zydor