mam system logowania użytkowników, działa , wszystko jest ok jednak postanowiłem dodać uprawnienia userom, jeden moze edytować, inny nie może kasować a trzeci może tylko oglądać. Proszę o podpowiedź jak to zrobić najlepiej i najsprawniej.
Oto mój aktualny kod logowania:
if ($_POST['wyslane']) { // jeżeli formularz został wysłany, to wykonuje się poniższy skrypt include 'config.php'; // połączenie się z bazą danych $tabela = 'uzytkownik'; // zdefiniowanie tabeli MySQL $login = $_POST["login"]; $haslo = $_POST["haslo"]; { //blokowanie treści //echo "Zalogowano poprawnie. <a href='index.php'>Przejdź na stronę główną</a>"; $_SESSION["zalogowany"]=1; $_SESSION['nr_obw'] = $_POST['nr_obw'] +0; } //blokowanie treści { $_SESSION["login"] = $informacja["login"]; } else { } } // tworzenie formularza HTML echo <<< KONIEC <html> <body> <center> <body onload="document.logowanie.login.focus()"> <form name="logowanie" form action="logowanie.php" method="post"> <input type="hidden" name="wyslane" value="TRUE" /> <p>Login: <input type="text" name="login" value="" title="Podaj swój LOGIN"/></p> <p>Hasło: <input type="password" name="haslo" title="Podaj swoje HASŁO"/></p> <p>Wybierz Nr Obwodu:<br> <input type="radio" name="nr_obw" value="361" title="Wybierz właściwy obwód"/>361 <input type="radio" name="nr_obw" value="363" title="Wybierz właściwy obwód"/>363 <p><input type="submit" value="Zaloguj" /></p> </form> </center> </body> </html> KONIEC; } else { // zalogowany użytkownik zostaje przekierowany na stronę główną } if ($_GET["wyloguj"] == "tak") { //niszczenie sesji użytkownika }