Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem z połączeniem PHP i Apache
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
peterkowic
Witam. Korzystam z TEGO poradnika do instalacji Apache i PHP, robiąc wszystko krok po kroku.
Problem w tym, że w momencie gdy należy zresetować Apache wyświetla mi błąd: "the request operation has failed", a Apache ma czerwoną kropkę (nie chodzi, przed instalacją PHP chodził [był na zielono]).
Skopiowałem wszystkie biblioteki *.dll do Windows oraz system32, w C:/PHP; plik php.ini usunąłem ; przed extension_dir = "c:/php/ext", extension=php_mysql.dll oraz extension=php_mysqli.dll, potem wkleiłem poprawione php.ini do Windows. Problem wciąż ten sam.
System operacyjny Windows 7 64bit. Dodam, że instalowałem Apache i PHP na tym systemie (tyle, że 32bit) w szkole i funkcjonuje. Uruchamiam Apache jako Administrator.
CuteOne
Ściągnij WebServ 2.0 final -> zainstaluj i gotowe [nie trzeba nic kombinować]

ps. przed instalacją usuń poprzedniego apache
Mephistofeles
Masz Windows 7, więc zainstaluj sobie IIS, do tego PHP Manager i PHP. Lepiej chodzi od Apacha.
CuteOne
Nom a za 2 dni przyleci bo "w domu mu działa a na linuxie nie chce" smile.gif

ps. koleś nie wie co jest pięć a do konfiguracji apacha jest w huh poradników

EDIT: nie zrozum mnie źle ale jeżeli masz problemy z instalacją apacha to na 90% będziesz miał problem z przeniesieniem projektów z IIS na Apache winksmiley.jpg sam takowe miałem tongue.gif
peterkowic
Cytat(CuteOne @ 16.12.2010, 22:02:19 ) *
Ściągnij WebServ 2.0 final -> zainstaluj i gotowe [nie trzeba nic kombinować]

ps. przed instalacją usuń poprzedniego apache

Dzięki, chodzi przyzwoicie, mogę pracować nad biblioteką w domu winksmiley.jpg

Cytat(CuteOne @ 16.12.2010, 22:09:14 ) *
Nom a za 2 dni przyleci bo "w domu mu działa a na linuxie nie chce" smile.gif

ps. koleś nie wie co jest pięć a do konfiguracji apacha jest w huh poradników

Nic tak nie cieszy jak wytykanie cudzych niedoskonałości, prawda?

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.