roley()
function roley(){ VALUE ('".$cart_id."')"); $_SESSION['cart_id']=$cart_id; $_SESSION['cart']=""; }
a na początku pliku gdzie można dodawać produkty (nazwijmy go sklepik.php) jest taka komenda:
roley();
No i wszystko ładnie działa, jednak nie w 100% aż tak dobrze. Problemem jest tutaj to, że gdy użytkownik odświeży stronę to jest tworzony nowy koszyk i nowa sesja. Dlatego pomyślałem nad jakimś zabezpieczeniem. No i wpadłem na coś takiego:
roley()
function roley($sesja){ $cart_id=$sesja; VALUE ('".$cart_id."','""')"); VALUE ('".$cart_id."')"); $_SESSION['cart_id']=$cart_id; $_SESSION['cart']=""; } }
a wywołanie:
roley($_COOKIE['PHPSESSID']);
Tutaj jednak znowu są problemy. Pierwszy, że nie chce mi teraz nic ruszyć. Po prostu biały ekran, a po drugie to rozwiązanie nie jest jednak dobre, bo wierszy z cartid tym samym będzie więcej, bo każdy ma obsługiwać jednego carta dlatego tez zabezpieczenie to, że równe 1 mi nie pasuje.
Bardzo proszę was o pomoc, bo tutaj już za bardzo się zakręciłem w analizowaniu i potrzebne mi jakieś świeże spojrzenie. A może w ogóle jakiś inny sposób macie na takie przekazywania.