beat
20.12.2010, 20:21:44
Witam.
Chciałem uzyskać pomoc na ircu i nie zakładać tutaj nowego tematy ale tam "fachowcy" wolą rozmawiać o xboxie niż odpowiedzieć tak lub nie na moje pytanie czy istnieje jakikolwiek sposób rozwiązania mojego wątpliwości.
Przechodząc do problemu:
Napisałem skrypt który otwiera folder podany w formularzy i sczytuje nazwy znajdujących się w nim zdjęć oraz ich wymiary (wysokość i szerokość), i teraz mam takie pytanie czy istnieje taka możliwość, żeby skrypt pobierał informacje o zdjęciach z folderu znajdującego się na innym serwerze, lub z folderu który jest na dysku komputera ?
ADeM
20.12.2010, 20:23:31
Co powiesz na obsługe FTP?
beat
20.12.2010, 20:34:20
wytłumaczę może dokładniej o co chodzi. Napisałem skrypt który generuje plik konfiguracyjny do galerii zdjęć. I skoro wszystko działa elegancko to chciałem się podzielić nim z innymi i umieścić go na stronie. Tylko wtedy muszę zmienić żeby każdy mógł podać w formularzu adres do swojego folderu ze zdjęciami, który znajduje się poza moim serwerem.
Szczerze powiedziawszy znam tylko podstawy php i dlatego jeżeli jest tylko taka możliwość to wystarczy żeby podać mniej więcej jak to ma działać
Osoby ,które chciałyby korzystać z twojego scryptu muszą najpierw udostępnić jakiś folder i tam wrzucić zdjęcia,po czym za pomocą formularza ,podać ścieżkę dostępu do tego folderu.Jak nie udostępnią folderu po prostu firewall będzie ich odrzucał.
beat
21.12.2010, 14:23:22
OK dzięki za konkretną odpowiedź.
Czyli nie będzie działało tak jak bym chciał. Trudno będę musiał wymyślić coś innego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.