Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Otwarcie folderu z innego serwera, lub dysku komputera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
beat
Witam.
Chciałem uzyskać pomoc na ircu i nie zakładać tutaj nowego tematy ale tam "fachowcy" wolą rozmawiać o xboxie niż odpowiedzieć tak lub nie na moje pytanie czy istnieje jakikolwiek sposób rozwiązania mojego wątpliwości.

Przechodząc do problemu:
Napisałem skrypt który otwiera folder podany w formularzy i sczytuje nazwy znajdujących się w nim zdjęć oraz ich wymiary (wysokość i szerokość), i teraz mam takie pytanie czy istnieje taka możliwość, żeby skrypt pobierał informacje o zdjęciach z folderu znajdującego się na innym serwerze, lub z folderu który jest na dysku komputera ?
ADeM
Co powiesz na obsługe FTP?
beat
wytłumaczę może dokładniej o co chodzi. Napisałem skrypt który generuje plik konfiguracyjny do galerii zdjęć. I skoro wszystko działa elegancko to chciałem się podzielić nim z innymi i umieścić go na stronie. Tylko wtedy muszę zmienić żeby każdy mógł podać w formularzu adres do swojego folderu ze zdjęciami, który znajduje się poza moim serwerem.

Szczerze powiedziawszy znam tylko podstawy php i dlatego jeżeli jest tylko taka możliwość to wystarczy żeby podać mniej więcej jak to ma działać
Rid
Osoby ,które chciałyby korzystać z twojego scryptu muszą najpierw udostępnić jakiś folder i tam wrzucić zdjęcia,po czym za pomocą formularza ,podać ścieżkę dostępu do tego folderu.Jak nie udostępnią folderu po prostu firewall będzie ich odrzucał.
beat
OK dzięki za konkretną odpowiedź.
Czyli nie będzie działało tak jak bym chciał. Trudno będę musiał wymyślić coś innego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.