Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Jak dodac kilka zmiennych do jednego rekordu w bazie danych i potem to oddzielnie odczytac?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
omegan
witam

jak zrobic takie zapytanie:
- pobierz z danej tabeli xxx wszystko gdzie aaaa = bbbb

i w danej tabeli beda np 4 wyniki

i nastepnie z kazdego tego wyniku id jest zapisywane w tabeli sss w rekordzie ddd ale te id zeby byly zapisane po sredniku albo po przecinku czyli np: 1; 3; 4; 5;

no i pozniej jak zrobic zeby to znowu odczytac z tej tabeli z tego rekordu zeby na stronie byly wyswietlone normalnie 4 wyniki kazdy z jednym id, a nie zeby bylo tak wyswietlone: 1; 3; 4; 5;
tylko poprostu bylo kazde id osobno czyli:
1
2
3
4

mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie o co mi chodzi? poprostu chce tak zeby np cztery dane id byly zapisane w danej tabeli ale w jednym rekordzie i potem zeby to odczytac osobno.

z gory bardzo dziekuje i czekam na odpowiedz

pozdrawiam
tonapewno
takie rzeczy to podstawy php, poczytaj sobie o switch, select, explode, implode i to chyba powinno wystarczyć, wątpię w to że komuś się będzie chciało napisać cały kod za Ciebie(ale możesz zawsze czekać), najlepiej sam coś wymyśl a inni Ci pomogą/poprawią.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.