Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP] Pomoc formularz kontaktowy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lolou9876
Witam mam problem z formularzem kontaktowym zaprojektowałem go sobie w trybie graficznym, żeby pasował do mojego szablonu.
Teraz chciałem dodać obsługę, żeby zaczął działać otwieram różne formularze chciałem trochę zrozumieć ten kod ale pogubiłem się już.
Kod w html wygląda następująco:
  1. <td valign="top" width="251" height="135">
  2. <div style=" margin:0 0 0 27px">
  3. <input type="text" style=" width:216px; height:21px;" value="imię i nazwisko">
  4. <br><br style="line-height:3px ">
  5. <input type="text" style=" width:216px; height:21px" value="numer telefonu">
  6. <br><br style="line-height:3px ">
  7. <input type="text" style=" width:216px; height:21px" value="e-mail zwrotny">
  8. <br><br style="line-height:3px "></div>
  9. </td>
  10. <td valign="top" width="249" height="135">
  11. <form action="" id="form" style="margin:0; padding:0 ">
  12. <div style=" margin:0 0 0 0px">
  13. <textarea cols="35" rows="35" style=" width:216px; height:102px; overflow:hidden ">treść wiadomości</textarea><br>
  14. <br style="line-height:12px ">
  15. <input name="image" type="image" style="border-style:none; " src="images/7_k1.gif" >
  16. <input type="image" style="margin-left:20px; border-style:none " src="images/7_k2.gif" ></div></form> </td>
  17. </tr>

Jeśli ktoś będzie na tyle wyrozumiały prosiłbym, żeby dać chociaż początek kodu jak on powinien wyglądać, żeby do tego pasował.
Dziękuję i pozdrawiam
ciekawskiii
Kod pasujacy do formularza? Nie kumam co Ty chcesz
PanGuzol
php jak zrobić formularz kontaktowy
Na większości z tych stron znajdziesz informacje od początku do końca.
lolou9876
Takie odpowiedzi jak google nie potrzebuje, bo pisałem że przeanalizowałem już gotowe formularze php ale nie jestem w stanie przystosować ich do mojego szablonu.
Tak potrzebuje kod pasujący do formularza : )
Daiquiri
lolou9876 - proszę o doprecyzowanie tego, czego szukasz (kod pasujący do formularza, nie jest szczegółową informacją). Przy okazji odsyłam Cię do kursu budowania formularza w HTML oraz samego HTML/CSS (możesz skorzystać z podanego wyżej linka). To co zbudowałeś jest, z tego co widzę, co najmniej lekko niepoprawne.
mieszkos
on chce, żebyśmy mu napisali kod php do tego formularza czyli żeby mail szedł z tym co wpiszemy w polach u góry, oczywiście kodu nie dostaniesz, poczytaj o funkcji mail(); zwróć uwagę na headers.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.