Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [eclipse] automatyczne zamykanie tagów html.
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
krzywy36
Jak w temacie, orientuje się ktoś gdzie w Elipse Helios włączyć opcję automatycznego zamykania tagów html?
Przykładowo wpisuję "<div> </" i program sam zamyka znacznik.

Z góry dzięki.
Speedy
Ja to miałem domyślnie ustawione w Eclipse PDT. Nic nie kombinowałem w konfiguracji i samo mi zamyka. Co prawda, sporadycznie pojawia się sytuacja, kiedy tych tagów nie chce domykać, ale wtedy po resecie wszystko wraca do normy.
darko
Potwierdzam, że PDT domyślnie oferuje uzupełnianie znaczników, ale zawsze można odwiedzić sekcję: window->preferences->web->html files->editor->typing i są tam opcje, których szukasz.
krzywy36
Sory, że odpowiadam z takim opóźnieniem, ale zapomniałem o tym temacie ;D
Po pierwsze: jak się okazało eclipse pod linuxa (ściślej - eclipse z repozytoriów Arch Linuxa) nie ma domyślnie wbudowanych narzędzi "Web Tools Platform" czyli nie było edytora html, css i takich.
Po dograniu, owszem zamyka znaczniki ale tylko w plikach html, jak ustawić aby zamykało także w plikach php? smile.gif

Druga sprawa, ostatnio znalazłem całkiem przydatny skrót w eclipse mianowicie "Ctrl + Shift + F" - formatuje kod wg. ustalonego schematu, i tu drugie pytanie kod jest formatowany wg schematu widocznego w Window -> Preferences -> PHP -> Syntax - da się jakoś zmienić ten schemat na własny? wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.