oto kod, meczyłem sie z tym i nie mam już pomysłów jak to naprawić, uaktualnianie działa poprawnie
dane pobieram z tabeli narzedzia, konkretny wpis rozpoznaję poprzez $id_narzedzia różne dla każdego wpisu
function modyfikuj_dane_narz($id_narzedzia) //funkcja modyfikujaca dane narzÄ™dzia { $modyfikuj_dane_narz=mysql_query("SELECT * FROM narzedzia WHERE id_narzedzia=".((int)$id_narzedzia).""); { echo '<form action="" method="POST"> // formularz w którym wyświetlamy pobrane dane <br /> <table align="center"> <tr> <td>Nazwa skrocona:</td> <td><input type="text" name="m_nazwa_skrocona" value='.$nazwa_skrocona.' /></td> </tr> <tr> <td>Nazwa pelna:</td> <td><input type="text" name="m_nazwa_pelna" value='.$nazwa_pelna.' /></td> </tr> <tr> <td>Opis:</td> <td><input type="text" name="m_opis" value='.$opis.' /></td> </tr> </table> <input type="SUBMIT" name="modyf_dane_narz" value="Uaktualnij" /> </form>'; { $zapytanie3=mysql_query("UPDATE narzedzia SET nazwa_skrocona='$m_nazwa_skrocona', nazwa_pelna='$m_nazwa_pelna', opis='$m_opis' WHERE id_narzedzia=$id_narzedzia"); if(!$zapytanie) { } else { } } }
problem rozwiązany
fromularz dałem w html'u a nie w php