Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony][JQuery] Ładowanie treści nie działa
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
yaotzin
Witam

No cóż, mam problem winksmiley.jpg

Otóż Stworzyłem sobie metodę w actions.class.php
  1. public function executeSome(sfWebRequest $request){
  2. $this->some = someTable::getOnlyOneSome($request->getParameter('id'));
  3. }

i zrobiłem sobie jakiś template do tego

someSuccess.php
  1. <div>TEST: <?php echo($some['cos']); ?></div>

następnie mam metodę w JQUERY, która pobiera dane poprzez $('#some_id').load("some/id/1");

Niestety w firebug widzę treść, iż ta jest wczytywana, natomiast, efektu nie mam w aplikacji. Co śmieszne gdy skopiuję całośc do indexSuccess.php, to wszystko działa, to znaczy mogę pobierać dane i je wyświetlać i widzę treść na stronie. Natomiast nie w przypadku gdy próbuję tą samą treść umieszczoną w someSuccess.
nospor
nie: $('some_id')
a:$('#some_id')
yaotzin
Cytat(nospor @ 31.01.2011, 09:23:39 ) *
nie: $('some_id')
a:$('#some_id')

To nie to. Była literówka w powyższym. Może jest jakaś metoda jak zdebugować metodę load, albo przechwycić jakiś błąd. Nie ma żadnego message nic. Dostaję normalnie status 200, i patrzę się w FireBug i tam wszystko jest ok, treść została wczytana. Tylko load, tak jakby jej nie przechwycił.
Gribo
a jak wywołujesz tą funkcje w jQuery ? tak :
  1. <script>
  2. $(document).ready(function () {
  3. $('#some_id').load("some/id/1");
  4. });
  5. </script>
  6.  

do debugowania uruchom sobie konsole w firedebugu i patrz co jest wysyłane i co zwracane przez js.
Ewentualnie wgraj sobie Fidllera2 i tam to sprawdź.
yaotzin
Cytat(Gribo @ 31.01.2011, 12:02:13 ) *
a jak wywołujesz tą funkcje w jQuery ? tak :
  1. <script>
  2. $(document).ready(function () {
  3. $('#some_id').load("some/id/1");
  4. });
  5. </script>
  6.  

do debugowania uruchom sobie konsole w firedebugu i patrz co jest wysyłane i co zwracane przez js.
Ewentualnie wgraj sobie Fidllera2 i tam to sprawdź.

Nie no spokojnie, bez stresu winksmiley.jpg używam firebug, o czym zresztą napisałem winksmiley.jpg

Z tym, że ch... daje dla tej dziwnej sytuacji smile.gif ot wygląda na to, że moja treść nie ładuje się do innerHTML. Pytanie dlaczego nie ładuje się akurat z mojego nowostworzonego (jest takie słowo?!?) pliku a na przykład z indexSuccess już działa. A jak ja to ładuję o może tak smile.gif
  1. $(document).ready(function(){
  2. $("#some_option").change(function(){
  3. $('#message_box').fadeTo('slow', .01);
  4. var str = "";
  5. $("select option:selected").each(function () {
  6. str += $(this).val() + " ";
  7. });
  8.  
  9. $("#message_box").fadeIn('slow', function(){
  10. $('#message_box').fadeTo('slow', 1);
  11. console.log( $('#message_box').load("some/id/"+str, function(){
  12. alert("oj");
  13. }));
  14.  
  15.  
  16. });
  17.  
  18. });
  19. });

Tak na marginesie, ten alert też się nie odpala, oznacza to tyle, że prawdopodobnie sypie się coś wewnątrz metody load biblioteki JQuery...

--------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------

Błąd był przy konstrukcji ostatniego człona adresu URL, dodawałem spację po wartości STR i się sypało. A po stronie PHP nie zrobiłem jeszcze walidacji i zabezpieczeń. Żadnego wyjątku też nie było... więc dopiero metodą prób i błędów znalazłem przyczynę.

Czy mogę dać sobie sam pomógł?

Do admina, topic można zamknąć, usunąć czy cokolwiek innego zrobić smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.