fiszol
3.02.2011, 01:09:19
Witam, zagadnienie przedstawia się następująco: Jest kilka checkboxów, 10-15 przyjmijmy. Każdy unikatowy. Obok jest <select> z kilkoma <option>. Opcje wyglądają np tak: zaznacz 3,5,6 lub zaznacz 1,4 (definiowane wcześniej przez użytkownika), użytkownik wybiera jedną z opcji i boxy zaznaczają się. Jak lub czym to osiągnąć? Jest jakiś gotowy lib na bazie jquery lub prototype do tego? Ważne jest też aby checkboxy odznaczały się gdy user zmieni opcję w selectcie.
nie jestem pewien czy dobrze rozumiem, ale zdaje się, że po zaprzęgnięciu jQuery czy Prototype do tego odpowiednia funkcja to kwestia góra "x-nastu" minut. Jeśli chodzi o gotowca - raczej wątpię, chyba że ktoś robił coś podobnego dla siebie i się podzieli...
fiszol
3.02.2011, 09:11:05
Właśnie wygooglowałem
http://www.texotela.co.uk/code/jquery/checkboxes/Z tego chyba wyrzeźbię co mi potrzeba. Straszny potencjał ma to jQuery, aż człowiek żałuje że tyle lat "z boku przesiadział". Maaasa zaległości.
Można w jakiś sposób te funkcje które są podane w tych przykładach dopisać do <option> np onselect() ?