1. To alternatywa dla NodeJs, dla kogoś kto nie posiada własnego serwea tylko niestety korzysta z hostingu.
2. Bardziej skomplikowane pytanie:
Czy da sie w Ajax ustawić może to tak nazwę "kolejkowanie" czyli że na przyklad mam wysyłanie wiadomości, po kliknięciu na przycisk wyślij jest wszystko okej tylko chodzi o to że jak ktoś zacznie słać wiadomośći w tępie, którego Ajax nie przerobi to skrypt się sypie, czyli powiedzmy chodzi o to że jeśli ktoś klinął 5 razy to funkcja wyslij() wykona się ale za każdym raze poczeka aż poprzednia się skonczy...
Chodzi dokladnie o Ajax + wysłanie Postem do PHP i odebranie z PHP + dodanie (appendchild).innerHTML = responseXml;
Chociaż pewnie lepszy byłby JSON

A no i jak już jesteśmy prz appenchild to jest możliwość ustawienia, że jeśli istnieje już jeden to nie można utworzyc nastepnego? np klikając na usun wiadomosc, zamiast msgBoxa pojawia misie appenchild.InnerHTML = 'czy napewno + przyciski' ale jak klikne znów usun to pojawia sie pod nim kolejny appenchild z ta samą treścią.
A no i jak by ktoś się dobrze znał ja Jquery.Uploadify to bym poprosił o wiadomość prywatną bo też mam kilka pytań, a nie chce już zaśmiecać tutaj.