Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem z  
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
slawek3422
Witam.
Mam formularz. Po jego wypełnieniu i kliknięciu zapisz zaczyna działać jQuery:

1. var formularz = $('#filtruj_form').serialize();
  2. $.get('filtr.php', formularz, function(data){
  3. .
  4. .
  5. .
  6. }

W formularzu jest pole INPUT, do którego wpisuję nazwę monitora np. FlexScan S1932SH
Podczas wysyłania formularza do skryptu widzę za pomocą Firebuga, że do skryptu nazwa leci w takiej formie jak powyżej.
Jak dam
  1. printr($_GET);

i podglądnę źródło to widzę FlexScan S1932SH

Żeby móc wykonać operacje porównywania muszę zamienić &nbsp na puste miejsce. Próbowałem już chyba wszystkiego i nic mi nie chce zadziałać. str_replace nie działa, zamiana kodowanie nie działa ... nie wiem już czego się przyczepić ...
  1. $nazwa = str_replace("  ", " ", $nazwa);

Powyższy kod sprawdzałem z wykorzystaniem apostrofów i też nic, dalej w źródle było nbsp

Ktoś ma jakiś pomysł ?
nospor
nie:$nazwa = str_replace("  ", " ", $nazwa);
a:$nazwa = str_replace(" ", " ", $nazwa);
Przeciez sam widzisz ze tekscie
FlexScan S1932SH
Nie ma żadnej spacji.

Cytat
Podczas wysyłania formularza do skryptu widzę za pomocą Firebuga, że do skryptu nazwa leci w takiej formie jak powyżej.
A czy ty przypadkiem nie obrabiasz gdzieś wczesniej tych zmiennyc z $_GET? Nie masz jakiejs cudnej funkcji ktora to ostatnio krąży po forum i która to obrabia wszystkie dane z get i post ?
slawek3422
Pisałem z palca i wkradł się błąd, w kodzie jest OK czyli:
  1. $nazwa = str_replace(" ", " ", $nazwa);

Nie korzystam z żadnych funkcji do obróbki $_GET

sprostowanie odnośnie wyświetlenia całej tablicy GET, wtedy jako nazwa wyświetla się FlexScan S1932SH a nie FlexScan S1932SH jak napisałem w pierwszym poście
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.