Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML]Problem z jQuery.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kużdo
Witam,

Mam 3 pliki:
- products_add.php
- theme/header.php
- theme/tip2.js

Pierwszy wczytuje header.php, a header wczytuje tip2.js ale już w HTMLu.

Kod tip2.js:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $(document).ready(
  2. function()
  3. {
  4. $("#dodaj").click(function()
  5. {
  6. var new_label = $("<label>");
  7. var new_input = $("<input>");
  8. new_input.attr("type", "file");
  9. new_input.attr("name", "plik_upload[]");
  10. var new_link = $("<a>");
  11. new_link.attr("href", "#");
  12. new_link.html("usuń");
  13. new_link.click(function()
  14. {
  15. $(this).parent("label").remove();
  16. return false;
  17. });
  18.  
  19. new_label.append(new_input);
  20. new_label.append(new_link);
  21. $(new_label).appendTo('#pliki-upload');
  22. return false;
  23. });
  24.  
  25. });
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

Problem polega na tym, że IE dodaje atrybut o nazwie "propdescname" zamiast "name". Wersja IE8 w trybie zgodności i IE7 podaje nazwę "submitName".

Jak to rozwiązać?

Pozdrawiam

Nikt nie ma pojęcia co może powodować te anomalie? Jeżeli potrzeba więcej danych to podam, jeśli ktoś zna odpowiedź, wie co może być przyczyną proszę o info, bo muszę to jak najszybciej naprawić.

Pozdrawiam
wookieb
A czy pomimo tego, że wstawią taką a nie inną nazwę parametru, dalszy skrypt działa normalnie?
Kużdo
Tak, cała reszta jest ok. Fragment, który sprawia problemy to ten który przedstawiłem... W tym miejscu chciałem umieścić miejsca na zdjęcia, tylko nie znając JS i Ajaxa nie mogłem zrobić żadnego uploadu w krótkim czasie, więc zastosowałem sztuczkę z dodawaniem pola inputy po kliknięciu w link... No i tutaj jest ten problem, że pole to zamiast mieć atrybut name="nazwa" ma jakieś propdescname="nazwa"...

Pooomooocyyyy haha.gif

Update:

Wywaliłem skrypt, wstawiłem 10 pustych pul typu file z nazwą plik_upload[]. Formularz się wysyła, ale nie wysyła obrazków... Narzędzie deweloperskie IE (bo tylko ono ma możliwość odświeżenia kodu z zespołu IE, FF, Chrome) pokazuje mi atrybut value ze ścieżką "C:\fakepath\obrazek.png", gdzie ta ścieżka naprawdę jest "fake", bo oryginalna ścieżka do obrazek.png to np. "D:\obrazki\testowe\obrazek.png"...

Ja już nie mam pojęcia co te IE wyprawia ;((( Heeelp!

------------------------------------------------------
Rozwiązanie problemu: Zapamiętaj druhu młody, IE ma swoje sposoby! A więc, do akceptowanych typów MIME wystarczyło dodać dwa, które zdaniem IE są po to, żeby zachować kompatybilność wstecz... Do tej pory o tym nie wiedziałem, dlatego skrypt mój nie przepuszczał tych obrazków, a ja myślałem, że te nazwy (propdescname i submitName, dla pól input) są moim problemem...

Te dwa typy MIME to:
* Dla PNG - "image/x-png"
* Dla JPEG - "image/pjpeg"

Zainteresowanym dziękuję za zainteresowanie tematem (tak, dużo ich było ^^ )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.