Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework]Formularze - lista z błedami domyślnie widoczna
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
sweter
Witam,
chcę aby przy każdym włączeniu strony z formularzem tworzyła mi się lista w HTML'u na błędy (mam na myśli tę listę, która jest wyświetlana po wysłaniu formularza z błędami).
W jaki sposób to zrobić?
Pozdrawiam
pawv
spróbuj usunąć pierwszy warunek, wtedy drugi zawsze będzie niespełniony, bo nie będzie w request POSTa

1.  
  2. if($this->_request->isPost())
  3. {
  4. if($form->isValid($this->_request->getPost()))
  5. {
  6.  
  7. }
  8. }
quality
Nie wiem po co tak kombinujesz. Jak sa bledy to sie je wyswietla jak nie to nie smile.gif
Jak chcesz wyswietlic dodatkowe informacje w formularzu wpisz je w szablonie smile.gif

Jak bedziesz sie upieral przy swoim to radze poczytac o funkcjach "getErrors()" , "setErrors()" i pokombinowac.

pawv - twoja odp wyklucza tylko metode przesylania danych.. w tym wypadku POST, nie wyswietla sie jednak bledy.
pawv
quality - jeżeli wyłączę sprawdzanie czy formularz został wysłany postem, za każdym razem zostanie wywołana w controllerze metoda isValid (z parametrem null jeżeli nie będzie wysłanego formularza), która to własnie powoduje wypełnienie tablic _errors i _messages. Poczytaj, pokombinuj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.