Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CRON - jak napisać regułkę
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
styryl
Witam,

Mam panel na hostingu Direct Admin i chce ustawić crona żeby uruchamiał mi skrypt codziennie o 1 w nocy. Jakie wartości trzeba wpisać w poszczególne miejsca screen

http://zapodaj.net/1c0887f94825.jpg.html

Pozdro
nospor
W godzinę wstaw 1
ps: mogles w necie znaleźć pierwszy lepszy kurs dla CRONa zamiast latac po forum. Na pewno by ci się przydala ta wiedza na przyszlosc
styryl
Tak właśnie myślałem, ale wolałem się upewnić, dzięki wielkie

-----------------------------

a jak dodam 55 23 31 * * - to rozumiem że każdego 31 dnia miesiąca, będzie to z automatu traktowało też miesiące gdzie ilość dni nie jest równa 31?
Hekko
nospor, bzdura. Jak wpisze tak jak mu podałeś, to będzie mu się uruchamiać co minutę od 1:00 do 1:59.
W pole minut wstaw np. 0 albo 1 i godzinę na 1, reszta * .

Przykłady konfiguracji czasu działania zadania cron(w kolejności pola minuta, godzina, dzień miesiąca, miesiąc, dzień tygodnia):

0, 12, 1, *, * - zadanie uruchamiane pierwszego dnia miesiąca o godzinie 12:00

0, 12, *, *, 1 - zadanie uruchamiane w każdy poniedziałek o godzinie 12:00

*/30, *, *, *, * - zadanie uruchamiane codziennie, co 30 minut

30, */3, *, *, *- zadanie uruchamiane codziennie, co trzecią godzinę w 30 minucie

styryl, Twój ostatni przykład dobrze mówisz ale jak miesiąc ma mniej dni to zadanie się nie wykona.
nospor
Cytat
nospor, bzdura. Jak wpisze tak jak mu podałeś, to będzie mu się uruchamiać co minutę od 1:00 do 1:59.
W pole minut wstaw np. 0 albo 1 i godzinę na 1, reszta * .
zaraz bzdura.... drobne przeoczenie wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.