Witam. Podkreślam że jestem laikiem, częściowym laikiem, przeważnie bawię się grafiką i trochę html-em dla własnych celów. Mam nurtujące mnie pytanko które spędza mi sen z powiek.
Mam sobie treść strony w html-u. W pewnym miejscu strony jest tekst: "Dzień dobry!". Chciałbym aby między godziną 24-ą, a 6-ą zamiast tego tekstu w tym miejscu widniał tekst "Dobry wieczór". Serwer jest na webd.pl który udostępnia crona. Jeżeli nikt nie miał z webd do czynienia to mogę dokładnie spisać co jest w zakładce cron w panelu użytkownika. Z tego co pamiętam to była opcja ustawienia "fistaszkiem" czy ma skrypt wykonywać co 5 minut, co godzinę itp... I linijka na wpisanie polecenia. Samo PHP ma coś takiego jak include jak dobrze kojarzę i można załączyć plik. Może można jakoś zrobić dwa pliki jeden dzien.txt drugi noc.txt i includować go w wybrane miejsce, a cron by wykonywał skrypt który wklejałbym zależnie od godziny i warunku treść z jednego albo drugiego pliku. Dobrym tropem idę? Mogę podać dane kontaktowe takie jak gg na forum w celu kontaktu z kimś kto mógłby mi pomóc, coś doradzić głębiej? Pozdrawiam. Oskar