Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]sfForkedDoctrineApplyPlugin jak ustawić jako domyślny formularz logowania
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
yaotzin
Witam

Używałem jako systemu logowania sfGuard, ale zmieniłem to na plugin sfForkedDoctrineApplyPlugin. I wszystko jest fajnie, dopóki nie pomylę hasła. Wówczas zamiast ustawionego przeze formularza logowania z sfForkedDoctrineApplyPlugin włącza się ten z sfGuard. Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje?

Sytuacja jest taka, wchodzę na swoją aplikcję, zaczynam się logować, gdy wszystko pójdzie poprawnie to oczywiście zostaję zalogowany. Ale w przypadku, gdy moje hasło będzie błędne, lub login nie będzie istniał w bazie pojawia mi się formularz z sfGuard (ten na tabelach) i wszelkie style zastosowane do poprzedniego z tym już nie działają. Jest to nieco uciążliwe, próbowałem znaleźć gdzie jest tworzony formularz do Apply, ale nie udało mi się go namierzyć. A chciałem go nadpisać własną konstrukcją. Ktoś z was spotkał się z tym problemem? Będę wdzięczny za pomoc.
diasek7
nie masz w swoim IDE wyszukiwarki? sciagnij NetBensa np i ladnie Ci wszystko wyszuka. a jak masz takie przekierowania to moze w routingu masz bledy i nie ustawione odpowiednio?
Gribo
zobacz czy nie zostały ci wpisy w app.yml nie zmienione być może to jest wina

1. sf_guard_plugin:
  2. signin_form: LoginForm
  3. success_signin_url: @mojProfil
  4. success_signout_url: @homepage

być może masz błędy w pliku routing.yml byc może twoja klasa myUser dziedziczy jeszcze po jakieś klasę od Guarda
a najlepiej to tak jak wspomniał diasek sprawdź Co po czym dziedziczy lub we wszystkich plikach odszukaj wywołania akcji Guarda która ci się włącza
yaotzin
Cytat(Gribo @ 10.02.2011, 23:17:45 ) *
zobacz czy nie zostały ci wpisy w app.yml nie zmienione być może to jest wina

1. sf_guard_plugin:
  2. signin_form: LoginForm
  3. success_signin_url: @mojProfil
  4. success_signout_url: @homepage

być może masz błędy w pliku routing.yml byc może twoja klasa myUser dziedziczy jeszcze po jakieś klasę od Guarda
a najlepiej to tak jak wspomniał diasek sprawdź Co po czym dziedziczy lub we wszystkich plikach odszukaj wywołania akcji Guarda która ci się włącza

Hmmm... możliwe. Sprawdzę to wieczorem. Dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.