yaotzin
10.02.2011, 21:07:30
Witam
Używałem jako systemu logowania sfGuard, ale zmieniłem to na plugin sfForkedDoctrineApplyPlugin. I wszystko jest fajnie, dopóki nie pomylę hasła. Wówczas zamiast ustawionego przeze formularza logowania z sfForkedDoctrineApplyPlugin włącza się ten z sfGuard. Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje?
Sytuacja jest taka, wchodzę na swoją aplikcję, zaczynam się logować, gdy wszystko pójdzie poprawnie to oczywiście zostaję zalogowany. Ale w przypadku, gdy moje hasło będzie błędne, lub login nie będzie istniał w bazie pojawia mi się formularz z sfGuard (ten na tabelach) i wszelkie style zastosowane do poprzedniego z tym już nie działają. Jest to nieco uciążliwe, próbowałem znaleźć gdzie jest tworzony formularz do Apply, ale nie udało mi się go namierzyć. A chciałem go nadpisać własną konstrukcją. Ktoś z was spotkał się z tym problemem? Będę wdzięczny za pomoc.
diasek7
10.02.2011, 22:52:38
nie masz w swoim IDE wyszukiwarki? sciagnij NetBensa np i ladnie Ci wszystko wyszuka. a jak masz takie przekierowania to moze w routingu masz bledy i nie ustawione odpowiednio?
Gribo
10.02.2011, 23:17:45
zobacz czy nie zostały ci wpisy w app.yml nie zmienione być może to jest wina
sf_guard_plugin:
signin_form: LoginForm
success_signin_url: @mojProfil
success_signout_url: @homepage
być może masz błędy w pliku routing.yml byc może twoja klasa myUser dziedziczy jeszcze po jakieś klasę od Guarda
a najlepiej to tak jak wspomniał diasek sprawdź Co po czym dziedziczy lub we wszystkich plikach odszukaj wywołania akcji Guarda która ci się włącza
yaotzin
11.02.2011, 08:22:17
Cytat(Gribo @ 10.02.2011, 23:17:45 )

zobacz czy nie zostały ci wpisy w app.yml nie zmienione być może to jest wina
sf_guard_plugin:
signin_form: LoginForm
success_signin_url: @mojProfil
success_signout_url: @homepage
być może masz błędy w pliku routing.yml byc może twoja klasa myUser dziedziczy jeszcze po jakieś klasę od Guarda
a najlepiej to tak jak wspomniał diasek sprawdź Co po czym dziedziczy lub we wszystkich plikach odszukaj wywołania akcji Guarda która ci się włącza
Hmmm... możliwe. Sprawdzę to wieczorem. Dzięki