Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: JAK ZACZĄĆ??
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ziupo
No właśnie...
Jak zacząc ?
Jest jakis Polski Edytor php ?
Jezeli jest to podajcje namiary na niego lub chociaz nazwe.
A moze wystarczy tylko notatnik ?
Przydałby sie takze kurs php po Polsku.
--------------------------------------------------------------------------
Bardzo mi zalezy na powyzszych propozycjach, poniewaz jestem poczatkujacym...
zalew
>>Jest jakis Polski Edytor php ?
masz internet? *
>>Jezeli jest to podajcje namiary na niego lub chociaz nazwe.
masz internet? *

>>A moze wystarczy tylko notatnik ?
dokladnie

>>Przydałby sie takze kurs php po Polsku
masz internet? *

* skoro umiesz znalezc forum to powinienes umiec znalezc programik badz kurs.. jest tego w ch-- az sie prosi by klikac czytac i sie nauczyc...
oprocz tego masz pewnie na dzielnicy ksiegarnie... a jak nie na dzielnicy to w centrum...
dzizas.... wystarczy chciec !! przeraza mnie ile osob woli tu spytac niz posuzkac...
Sir Blade
ja dodam tylko, iz zamiast zwyklego notatnika lepszy jest notatnik+. podaje linie oraz dziala kombinacja ctr+s smile.gif
KaMeLeOn
Spróbuj EditPad'a...
Podaje linie i pozwala na równoczesne otwieranie kilku plików...
Prosty a zarazem funkcjonalny.
itsme
Zawsze i wszedzie polecam EditPlus wg. mnie najlepszy bez zbednych bajerow wbudowany ftp troszczke HTML i wiele innych czasami przydatnych opcji

a od czego zaczac ...
... od poczatku biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

a szczerze od nauki i prob czytaj rob walcz zas forum php traktoj jako ostatecznosc nic nie daje takiej radosci jak napisanie czegos samodzielnie (lacznie z poprawieniem bledow)

ps. klocki LEGO daja wieksza radosc
mazy
A nie lepsze są kombajny - takie jak np. Pajączek smile.gif
itsme
probowalem z pajaczkiem makabra smile.gif) jest dobry dla zrobienia strony www ale nie do php
jest mily dla uzytkownika az za mily wciska nam rzeczy ktorych nie chcemy grrrrrrr
Puciek
Ja do php napisałem se osobny program, tak jest najlżej.

A dla modemowców to polecam jakiś serwer (np. www.krasnal.tk) który pozwala asymulację serwera z php smile.gif.

Wiem że apache wystarczy ale Krasnal ułatwia operacje na plikach, ma kursy itd.
mazy
hehe starty dzięki za takąż wspaniała podpowiedz biggrin.gif (nie bierz tego do serca biggrin.gif )
ta najnowsza wersja (chyba Nxg) jast całkiem spoko a ja chyba bym się za****** gdybym miał coś takiego napisać tongue.gif
shizm
to co jest najlepsze do pisania php,jaki konkretnie programik ? rolleyes.gif
wassago
Cytat
to co jest najlepsze do pisania php,jaki  konkretnie programik ? rolleyes.gif

ja uzywam EditPad'a i sie nie skarze.. wszystko ladnie koloruje:P i pokazuje np. czy funkcja jest dobrze zapisana... a poza tym nawet notatnik jest dobry do tego... 8) smile.gif
GeoS
Najlepiej nie zaczynac, zajac sie czyms innym, nie zawracac sobie i innym glowy potencjalnymi nowymi problemami (a te sie na bank pojawia) aaevil.gif
mazy
moim zdaniem to kwestia gustu. Niektórzy wolą wielkie kombajny a niektórzy małe prrogramiki.
MARX
Zdecydowanie Edit+, ale nie jest darmowy, bardzo fajny jego odpowiednik calkiem za darmo, z polska nakladka, ConText - kolorowanie skladni html-a, php itd. do wyboru do koloru - adres: http://www.fixedsys.com/context/
Bo jesli ktos sciemnia, ze nawala jeszcze w samym notatniku to wspolczuje serdecznie.
Sir Blade
Cytat
Bo jesli ktos sciemnia, ze nawala jeszcze w samym notatniku to wspolczuje serdecznie.

:?: angrysmiley.gif :?:
MARX
No i jeszcze poza tym, bo pominalem calkowicie przeciez czysto ojczyzniane przetwory, ktore znakomicie sie nadaja do tych celow, a mianowicie: edhmtl, ezhtml, zajaczek...
MARX
Bez nerw Sir Blade :) Taka jest prawda... Z notatnika to juz chyba nikt nie korzysta, a jesli to robi, to albo nie wie o istnieniu lepszych notatnikow, tudziez wrecz edytorow (jesli wykorzystuje do klepania jakiegokolwiek kodu) albo po prostu sciemnia.
Sir Blade
1. korzystam
2. wiem, ze istnienia inne "cudowne" programy
3. nie sciemniam

tyle
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.