Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inny][Joomla1.6]Problem z instalacją szablonu z paczki zip
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
darko
Witajcie!
Zainstalowałem z ciekawości zmian Joomlę 1.6 i teraz mam problem. Chciałbym zainstalować dodatkowy poza standardowy template, który został napisany pod Joomlę 1.6 właśnie. Jednak nigdzie nie mogę znaleźć sekcji, w której mógłbym przeprowadzić instalację z paczki .zip. I teraz pytanie:
Czy znacie jakiś sposób rozwiązania tego problemu oprócz oczywiście skopiowania na chama rozpakowanych plików template'ki do odpowiednich lokalizacji? Z tego, co pamiętam poprzednia wersja Joomli posiadała taką funkcjonalność.
d3ut3r
z górnego menu Extensions wybierz Extension Manager
darko
Hmm Właśnie w tej sekcji próbowałem zainstalować ten szablon. Niestety po podaniu ścieżki do paczki,coś tam mieli, ale szablon się nie instaluje, nie widać go w template manager'ze.
Hekko
Mieli, mieli i co? Wyrzuca jakiś error, czy ok?
darko
Mieli, mieli błędu nie wyrzuca, niby ok, ale szablonu nigdzie nie widać (brak w template manager). Wcześniej wyrzucał błędy uprawnień folderów, zmieniłem dodając uprawnienia do zapisu, lecz dalej problem pozostał. Wszystko odbywa się u mnie na localhost, wcześniej (tj. na Joomli 1.5) nie miałem takich problemów. Google niewiele pomaga. Prędzej znajdę opis nowych możliwości Joomli 1.6 niż dokładną instrukcję, jak powinienem zainstalować template.
// edit
Problem rozwiązany. Doinstalowałem t3 framework bez którego template nie chciał "ruszyć", wystarczyło doczytać wymagania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.