www.radk.cba.pl/test.php - tak to właśnie wygląda. Pod FF jest ok oprócz paska po prawej stronie który po zmienieniu rozdzielczości okna po prostu "wchodzi" na pozostałą część.
Jednak gdy odpalę stronę na IE to dzieją się cuda. DIV "Tresc" zjeżdża na sam dół.
Gdy "postawiłem na sucho" w ramkach layout bez żadnego kodu to było wszystko ok oprócz tego paska po prawej stronie. Jednak gdy w treści zrobiłem ramkę lokalną to nie wyświetla mi odpowiednio "Kontener 1 - Stopka - Kontener 2". W czym tkwi problem? Ramka lokalna jest zabroniona? W takim razie w jaki sposób mogę zrobić by po kliknięciu w odpowiedni link strona ładowała się w Div "Treść" ?
Zamieszczam odpowiednio dwa kody:
1 - styl.css
html, body { background-color: #103242; color: white; margin: 0; padding: 0; } #top { margin-left: 20%; } #NAGLOWEK { background-image: url(Obrazki/baner.gif); height: 207px; width: 820px; } #LEWA { width: 100px; height: 1020px; float: left; overflow: hidden; position: relative; margin-left: -100px; margin-top: -207px; background-image: url(Obrazki/lewa.gif); } #PRAWA { width: 100px; height: 1020px; float: right; overflow: hidden; margin-right: 90px; margin-top: -207px; background-image: url(Obrazki/prawa.gif); } #MENU { background-image: url(Obrazki/menu.gif); width: 820px; height: 91px; } #TRESC { padding-top: 1cm; padding-left: 2cm; background-image: url(Obrazki/tresc.gif); width: 820px; height: 512px; color: white; } #KONTENER1{ background-image: url(Obrazki/kontener1.gif); width:820px; height:38px; } #STOPKA{ background-image: url(Obrazki/stopka.gif); width:820px; height:45px; text-align:center; } #KONTENER2 { background-image: url(Obrazki/kontener2.gif); width:820px; height:89px; }
2. - główna strona
<HTML> <head> <link rel="stylesheet" href="styl.css" type="text/css" media="screen" /> </head> <BODY> <div id="top"> <div id="NAGLOWEK"></div> <div id="LEWA"></div> <div id="PRAWA"></div> <div id="MENU"></div> <div id="TRESC"><iframe name="strona" width="650px" height="400px" src="wysw_new.php" frameborder="0" /></div> <div id="KONTENER1"></div> <div id="STOPKA"></div> <div id="KONTENER2"></div> </div> </BODY> </HTML>
Prosiłbym bardzo o pomoc, chciałbym ruszyć dalej z pracami, ale nie mogę poradzić sobie z tym problemem. Mam nadzieję, że napisałem wszystko jasno. Dziękuje z góry za pomoc i wszelakie podpowiedzi.
Pozdrawiam radi.