mam takie małe zadanie na zaliczenie i nie bardzo wiem gdzie zrobilem blad.
mianowicie, zrobilem stronke internetowa z baza danych. wszystko mi smigalo.
ale gdy przenioslem na inny serwer tazze strone przy próbie dodania rekordów do bazy danych wywala mi blad
formularz.php:
<form action="odbieramy.php" method="post" enctype="multipart/form-data"> <textarea name="o_mnie" cols="40" rows="5"> Napisz parę słów o sobie <textarea name="skills" cols="40" rows="5"> Umiejętności (np. znajomość języków, prawo jazdy, ukończone kursy): <textarea name="doswiadczenie" cols="40" rows="5"> Opisz swoje doświadczenie </form>
odbieramy.php
// odbieramy dane z formularza $iddane_z_tabeli = $_POST['iddane_z_tabeli']; $nazwa = $_POST['nazwa']; $wiek = $_POST['wiek']; $miasto = $_POST['miasto']; $dzielnica = $_POST['dzielnica']; $o_mnie = $_POST['o_mnie']; $skills = $_POST['skills']; $przedmiot = $_POST['przedmiot']; $doswiadczenie = $_POST['doswiadczenie']; $od_kiedy = $_POST['od_kiedy']; $dyspo = $_POST['dyspo']; $wynagrodzenie = $_POST['wynagrodzenie']; $telefon = $_POST['telefon']; $mail = $_POST['mail']; if($nazwa ) { mysql_connect("mysql.cba.pl", "pracadorywcza", "****")or die("Nie można nawi?zać poł?czenia z baz?"); nazwa='$nazwa', wiek='$wiek', miasto='$miasto', dzielnica='$dzielnica', o_mnie='$o_mnie', skills='$skills', przedmiot='$przedmiot', doswiadczenie='$doswiadczenie', od_kiedy='$od_kiedy', dyspo='$dyspo', wynagrodzenie='$wynagrodzenie', telefon='$telefon', mail='$mail' "); } ?>
a to moja tabela
CREATE TABLE `1` ( `iddane_z_tabeli` int(20) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `nazwa` varchar(30) collate utf8_unicode_ci NOT NULL, `wiek` int(20) NOT NULL, `miasto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL, `dzielnica` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL, `o_mnie` longtext collate utf8_unicode_ci NOT NULL, `skills` longtext collate utf8_unicode_ci NOT NULL, `przedmiot` varchar(30) collate utf8_unicode_ci NOT NULL, `doswiadczenie` longtext collate utf8_unicode_ci NOT NULL, `od_kiedy` varchar(20) collate utf8_unicode_ci NOT NULL, `dyspo` varchar(20) collate utf8_unicode_ci NOT NULL, `wynagrodzenie` varchar(20) collate utf8_unicode_ci NOT NULL, `telefon` varchar(20) collate utf8_unicode_ci NOT NULL, `mail` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL, `profil` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL DEFAULT 'Zobacz pr[...]