Ostatnio napisałem skrypt, w którym użytkownicy mogą rejestrować się na mojej stronie poprzez podanie swojego loginu, hasla, emaila itd.
Z panelu mam możliwość zarządzania (edytowania, usuwania). Chciałem dodać kolejną opcję: wysyłania wiadomości do zarejestrowanych osob, tzw. subskrypcji. Skrypt miałby ściągnąć z bazy z wszystkich rekordów emaile i po dodaniu tresci wiadomości wysłać je jako ukrytą kopie zapasową, aby dany użytkownik nie mógł podejrzeć na poczcie pozostałych adresów, na które została wysłana ta sama wiadomość. Napisałem formularz i chciałem otrzymać pomoc w zakresie wykonania skryptu, ktory ściągał by emaile z bazy.
<a href="?go=users_send">Wyslij wiadomosc subskrypcji</a><br><br><br> <? include('mysql.php'); if ($_GET['go'] == 'users_send') { echo "<input type=\"hidden\" name=\"email\"><br>"; /// Kopia zapasowa do wszystkich uzytkownikow zapisanych w bazie echo "Temat: <input type=\"text\" name=\"subject\" style=\"width: 300px\"><br>"; /// Temat wysylanej wiadomosci do wszystkich uzytkownikow echo "Tresc: <textarea name=\"tresc\" style=\"width: 310px; height: 95px; \"></textarea><br>"; /// Tresc wysylanej wiadomosci do wszystkich uzytkownikow } if ($_GET['go'] == 'users_save') { } ?>
Tabela: Users
i z rekordów:
$email - zawiera adresy zarejestrowanych użytkowników
$subskrypcja - wypełniona selectem jako TAK lub NIE, czyli wiadomość subskkrypcji może docierać tylko do osób ktore mają wypełnione to jako TAK.