<script> $(document).ready(function() { jQuery('#p').keyup(function() { var val_p = jQuery('#p').val(); var url = val_p .replace("ę", "e") .toLowerCase() .replace(/^\s+|\s+$/g, "") .replace(/[_|\s]+/g, "-") .replace(/[^a-z0-9-]+/g, "") .replace(/[-]+/g, "-") .replace(/^-+|-+$/g, ""); jQuery('#d').val(url); }); }) </script>
chciałem dopasować kod do tego żeby zamiast usuwać polskie znaki zamieniał je na te bez ogonków. Coś jednak nie działa. Na powyższym kodzie dopisałem zmianę ę na e. ę nie jest rozpoznawane prawidłowo o co kaman ?
Kodowanie znaków ?
[EDIT]
Napisałem coś takiego:
<script> $(document).ready(function() { jQuery('#p').keyup(function() { var val_p = jQuery('#p').val(); var val_p = val_p.toLowerCase(); var count = val_p.length; var text = ''; for( i =0; i < count; ++i) { switch(val_p[i].charCodeAt()) { case 261: text += 'a'; break; case 263: text += 'c'; break; case 281: text += 'e'; break; case 322: text += 'l'; break; case 324: text += 'n'; break; case 243: text += 'o'; break; case 347: text += 's'; break; case 378: case 380: text += 'z'; break; default: text += val_p[i]; } } val_p = text; val_p = val_p .replace(/^\s+|\s+$/g, "") .replace(/[_|\s]+/g, "-") .replace(/[^a-z0-9-]+/g, "") .replace(/[-]+/g, "-") .replace(/^-+|-+$/g, "") jQuery('#d').val(val_p); }); }) </script>
Może komuś się przyda