Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer testowy
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
coder
Witam,

Z gory chcialbym przeprosic za spamowanie, ale cel jest szczytny ;). Wraz ze znajomym planujemy uruchomienie testowego serwera, przeznaczonego glownie dla programistow. Na takim serwerze mozna by testowac swoje strony, aplikacje, nowe pomysly itp. Przedsiewziecie jest niekomercyjne, skladki w calosci beda przeznaczane na oplacenie serwera. Z nasza oferta mozna sie zapoznac na stronie:

http://www.mxstudio.homeschool.pl/oferta

Pozdrawiam
Puciek
Dlaczego podjeżdża mi to jakimś tanim wałem... Nie mam pojęcia ale jakoś tak
Zbłąkany
No nie wiem jak zamierzacie rzadac od ludzi koo 20 zl na miesiac i nie dajecie 100% gwarancji ze wszystko idealnie dziala to lepiej sobie darujcie, sa dostepne hostingi za 25-30 zl i gwarantuja one 100% pewnosc ze serwer nie padnie biggrin.gif
cichy
ooo.. kolege codera pamietam jeszcze z czasow forum ygrega biggrin.gif
Tylko nie rozumiem po co wielkosc 1 GB ? nie wystarczyloby 50 mb ?
Pozdro biggrin.gif
coder
Cytat
ooo.. kolege codera pamietam jeszcze z czasow forum ygrega :D

Witam ;)
Cytat
Tylko nie rozumiem po co wielkosc 1 GB ? nie wystarczyloby 50 mb ?
Pozdro :D

Znasz takie powiedzenie: od przybytku glowa nie boli? ;)

Pozdrawiam
PMadej
no sorry ale ja za 20 zł to mam konto na 6 miesiecy w www.webd.pl ktore dziala 24/7/365 i w pelni mi wystarcza ... nie sadze zeby ktos sie skusil na wasza oferte.
a jak mi zabraknie miejsca (co sie raczej w najblizszym czasie nie zdarzy) to moge sobie wykupic wieksze konto 35 zl/6 miesiecy ... gdzie tu sens gdzie logika questionmark.gif
coder
Cytat
no sorry ale ja za 20 zł to mam konto na 6 miesiecy w www.webd.pl ktore dziala 24/7/365 i w pelni mi wystarcza ...

LOL, moze najpierw porownaj parametry.. A to, ze Ci wystarcza, to juz jest inna sprawa.
Cytat
nie sadze zeby ktos sie skusil na wasza oferte.

Zdziwisz sie, ale juz mamy troche zgloszen.
Cytat
a jak mi zabraknie miejsca (co sie raczej w najblizszym czasie nie zdarzy) to moge sobie wykupic wieksze konto 35 zl/6 miesiecy ... gdzie tu sens gdzie logika ??

No wlasnie: gdzie sens i logika Twojej wypowiedzi? Porownujesz dwie zupelnie rozne oferty, bierzesz pod uwage tylko i wylacznie cene. WEBD.PL to "zwykly" hosting. My chcemy uruchomic serwer przeznaczony glownie do przeprowadzania rozmaitych testow, uruchamiania aplikacji, ktore wymagaja wiecej niz "standard": Apache+php+MySQL. Nasze konta nie maja poza quota praktycznie zadnych ograniczen. Jesli chodzi o limit transferu to jest to sprawa od nas niezalezna, aczkolwiek 8GB/miesiąc to tylko wyliczenie na kalkulatorze - oznacza to, ze 8gb jest zagwarantowane, a jesli bedzie taka mozliwosc, limit ten moze sie znacznie zwiekszyc. Teraz chyba widzisz roznice?

Pozdrawiam
Ace
czyli zaleta twojego konta jest niska cena i brak ograniczen ? Wiesz ok, ale niektorzy chca miec jeszcze pewnosc, ze ich konto bedzie dostepne zawsze, nie straca danych z konta, i wiele innych, ktore oferuja wieksze firmy, za podobne pieniadze... Chetniej bym zaplacil firmie ktora wymienil PMadej, niz wam...
coder
Cytat
czyli zaleta twojego konta jest niska cena i brak ograniczen ? Wiesz ok, ale niektorzy chca miec jeszcze pewnosc, ze ich konto bedzie dostepne zawsze, nie straca danych z konta, i wiele innych, ktore oferuja wieksze firmy, za podobne pieniadze... Chetniej bym zaplacil firmie ktora wymienil PMadej, niz wam...

Przepraszam bardzo, ale gdzie na tej stronie masz informacje o tym, ze np. konto _nie jest_ dostepne 24/7/365, ze _istnieje_ ryzyko utraty danych itp. ? Sorry, ale jestesmy powaznymi osobami, mamy odpowiednia wiedze i doswiadczenie w tej dziedzinie (zapytaj tych, ktorzy nas znaja z usenetu czy z innych 'publicznych' miejsc w sieci). Poza tym _nie jestesmy_ firma - sami potrzebujemy takiego serwera, ale nie jestesmy w stanie go oplacic. Stad pomysl na stworzenie grupy ludzi, ktora wspolnie bedzie finansowala przedsiewziecie. Jesli proponowane przez nas warunki nie odpowiadaja Ci - Twoj wybor, nikt tu przeciez nikogo pod pistoletem nie trzyma ;)).

Pozdrawiam
spenalzo
ohmy.gif
PMadej twierdzisz, że za 70 zł rocznie (lub 130 - w zależności od abonament) dostajesz serwer, który ejst niezawodny 24/7/365 ? 8O laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

A masz już 365 dni ten serwer? Sprawdzasz go co godzine czy działa?
W takim razie, dlaczego na home.pl serwer o podobnych parametrach kosztuje 1300 zł ? Bo tam faktycznie jest zagwarantowane bezpieczeństwo danych, bo ta firma dziala już od lat... itd itp

coder - spójrz z innej strony na to: serwer do testów większosć programistów ma u siebie na komputerze, a jeżeli chcą wystawić to w sieci to w większości wystarczą im darmowe konta. Choć nie powiem, sama ide mi się podoba =D> i prędzej bym u was kupił konto, niż na np. webd.pl - bo co za dużo to niezdrowo... (parametry konta) za to o wiele bardziej sobie cenię przyjaznego admina, który w razie czego coś przestawi czy doinstaluje
scanner
Osobiście nie skorzystam (zalety praw roota na dwu serwerkach), ale inicjatywa mi sie podoba. Sam keidyś planowałem coś takie zrobić (kilka lat temu) w czasach, gdy dziąłałem na polskiej scenie emulacyjnej.

Wydaje mi się jednak chłopaki, że jaknajszybciej powinniście spisąć konfiguracje zarówno sprzętową jak i programową, oraz (chyba, ze nie zauważyłem) zamieścić pewnbą formnę "Regulaminu korzystania" - takie rzeczy stanowczo poprawiają współpracę między "współwłaścicielami".
PMadej
Ok skoro tez gwarantujecie niezawodnosc to mozecie mi powiedziec PO CO mi quota az 1GB skoro ja tego nigdy nie wykorzystam? Taka ma jedynie sens jak masz stronke ktora jedyna czescia jest download, ale wtedy badwidth 8gb to lekko za malo.

@spenalzo: Co do adminow to sa bardzo przyjazni odpowiedz na kazda sugestie (bo problemow jeszcze nie mialem ani razu) otrzymuje w ciagu max 2h i oni naprawde sa otwarci na propozycje ... zreszta zanim u nich zalozylem konto z Simsonem dokladnie sprawdzilismy co to za firma i jakie ma podejscie do klienta. Wiem jedno ... nie zaluje wyboru.
coder
Cytat
Ok skoro tez gwarantujecie niezawodnosc to mozecie mi powiedziec PO CO mi quota az 1GB skoro ja tego nigdy nie wykorzystam? Taka ma jedynie sens jak masz stronke ktora jedyna czescia jest download, ale wtedy badwidth 8gb to lekko za malo.

Jesli:
a) nie zajmujesz sie zawodowo programowaniem
b) prowadzisz strone domowa
to rzeczywiscie, sam nie wiem po co Ci tyle przestrzeni ;). Widocznie nasza oferta jest skierowana do kogos innego.

Pozdrawiam
PMadej
powiedzmy ze programowanie jest dla mnie pasja / hobby i mam dosc spora ilosc skryptow do testowania, ale i tak mialbym problem z zapelnieniem nimi 300 mb.

Nie mowie nie ... kazda oferta ma jakis target. Ja sie w nim nie mieszcze. smile.gif

Dla mnie to juz EOT w tym watku.
Sh4dow
coder, ladnie to ujoles :]
a tak wogole zycze wam powodzenia. Jako ze posiadam wlasne servery nie skusze sie, ale takie parametry, hmmm jedynie moge pozazdroscic.
Przydaly by sie jeszcze inne parametry servera, phpinfo, wersje mysqla apache(lub inny server http) system operacyjny i wszystko co moze byc przydatne dla potencjalnego usera.
Czekam na rozwiniecie tego, np. cennika. A moze jeszcze sie skusze :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.