Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dodawanie rekordów w phpmyadmin
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
greguskus
Witam. Jestem kompletnym laikiem, dlatego proszę o pomoc. Przeszukałem już forum, ale nie znalazłem odpowiedzi, albo po prostu mi gdzieś umknęła. Mam stronę z ogłoszeniami i przy dodawaniu kategorii ogłoszeń, wyświetla się ona na końcu listy. Sprawdzałem w phpmyadmin i tam próbowałem dodać kategorie, ale nie wiem jak wstawić rekord pomiędzy istniejące rekordy?? Kazdy ma id np: 390,391,392 i muszę to wstawić pomiędzy te numery i kompletnie nie wiem jak sad.gif Jest taka możliwość, czy muszę wszystko ręcznie przepisaćquestionmark.gif Dzięki za pomoc
wookieb
Ręcznie przepisać
greguskus
Dziękuje za odpowiedź, w sumie to nie problem na tym etapie, ale co będzie później gdy baza będzie większa?? Czy jest jakaś możliwość żeby się to sortowało np. po nazwie a nie po tym id??
kalmaceta
np. ...ORDER BY name
wookieb
Cytat(greguskus @ 21.03.2011, 17:44:12 ) *
Dziękuje za odpowiedź, w sumie to nie problem na tym etapie, ale co będzie później gdy baza będzie większa?? Czy jest jakaś możliwość żeby się to sortowało np. po nazwie a nie po tym id??

Poznaj język SQL bo nawet wstyd zadawać TAKIE pytania.
greguskus
Spoko, napisałem że nie mam o tym pojęcia. Po prostu chciałem wiedzieć, czy to możliwe i teraz wiem żeby się zwrócić do kogoś, kto ma o tym pojęcie. To tyle, dzięki i zamknijcie posta.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.