Cytat(zegarek84 @ 3.04.2011, 19:44:36 )

miałem już pisać wczoraj ale zauważyłem, że napisałeś, iż dane pole po którym sortujesz jest typu integer... jednak jak dla mnie to sortowanie jest "słownikowe" - czyli pole owe chyba jednak nie masz w bazie typu integer - nie wiem też jak się zachowuje mysql jeśli zrobisz literówkę i napiszesz coś podobnego do integer - upewnij się co do struktury tabeli...
heh nie wiem jakim cudem ale musiałem chyba patrzyć na inna tabelę ... faktycznie tabela "monsters" w kolumnie LVL ma wartosc "TEXT" co było powodem tego blędu ... takie moje małe niedopatrzenie a wielkie HALO

Cytat(kuba_pilach @ 3.04.2011, 21:12:14 )

A ja mu radzę się dobrze nauczyć php, bo to co teraz wyprawia...
Pyta się o podstawy! Kup sobie książkę dotyczącą php i mysql... Bo jak będziesz nas się pytał o każdą inną funkcję... A poza tym masz do czegoś google... poszukaj sobie...
Ksiażkę z PHP i MySQL już mam od kilku lat i na tym etapie na którym jestem i uzywam przy pisaniu gry ona mi wystarcza ("PHP 4 od podstaw " Helionu )
i jak napisalem przed chwilą błąd nie tkwil w nieznajomości mysql czy php ale na przypadkowym blędzie przy tworzeniu tabeli więc proszę się nie wymądrzać, bo każdy tu tylko odsyła do manuala czy google jak by nikt nigdy wczesniej nie szukal tam informacji dla siebie ... jesli nie masz nic do dodania to po cholere sie wypowiadasz ... mam pomysl jak pomoc- piszę, a nie doradzam jak sie dalej męczyć bo powoduje to tylko kolejne bezsensowne posty na forum...