Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Symfony 2 - nowy projekt i aplikacja
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
andadamczyk
Witam,

planuje sie przesiasc na Symfony 2, ale tak sobie przegladam ich strone i cos tam sam probuje, ale nie moge znalezc jak wygenerowac nowy projekt i aplikacje. W Symfony 1.4 robilo sie to w konsoli, a teraz jak to mam zrobic, zeby bylo poprawnie? tak samo sprawa sie tyczy backendu? Trzeba go sobie samemu napisac?
frani0
Jeśli używasz windows'a to niestety nie da się wink.gif puki co nie ma werji na ten system jeśli jednak używasz linuksa to ja nie pomogę tongue.gif
destroyerr
@frani0 nie wprowadzaj zamieszania, nic nie wniosłeś do dyskusji, poza bzdurami. Jeśli używa windowsa to oczywiście da się.

Nowego projektu się nie generuje, możesz np. pobrać wersję standardową albo samemu to jakoś poskładać. Oczywiście mimo ubogiej dokumentacji te informacje można "znaleźć" na stronie.
Co do backendu to nie wiem czy masz na myśli generowanie osobnej aplikacji czy po prostu admin generator. Jeśli chodzi o pierwsze to odpowiedź jest na stronie, a co do drugiego to na razie tylko AdminBundle.
frani0
Cytat(destroyerr @ 31.03.2011, 18:51:32 ) *
@frani0 nie wprowadzaj zamieszania, nic nie wniosłeś do dyskusji, poza bzdurami. Jeśli używa windowsa to oczywiście da się.

Nowego projektu się nie generuje, możesz np. pobrać wersję standardową albo samemu to jakoś poskładać. Oczywiście mimo ubogiej dokumentacji te informacje można "znaleźć" na stronie.
Co do backendu to nie wiem czy masz na myśli generowanie osobnej aplikacji czy po prostu admin generator. Jeśli chodzi o pierwsze to odpowiedź jest na stronie, a co do drugiego to na razie tylko AdminBundle.

no niestety w wersji standard nie ma plików pod windows a czy nic nie wniósł? no cóż ja pod windows'em 2 dni szukałem rozwiązania(oczywiście prócz składania samemu) i na koniec okazało się iż jeszcze nie ma wersji pod ten os. Reasumując można samemu poskładać lub czekać.

@destroyerr według mnie gorszym zamieszaniem jest podawanie nie sprawdzonych informacji.
destroyerr
W wersji standard jakich plików Ci brakuje pod windows? U mnie wszystko na windowsie działa (mam Ci screena wrzucić?), więc informacja jest sprawdzona - to, że nie dałeś rady to już Twój problem.
wiewiorek
Ok - czyli można wyciągnąć z tego wniosek, że instalacja najnowszego Symfony na windowsie może nie być prosta i wyglądać inaczej niż miało to miejsce w poprzednich wersjach (przy użyciu konsoli).
Natomiast zaciekawiła mnie kwestia backendu - nie czytałem jeszcze tutoriali / dokumentacji o symfony 2 więc jak to wygląda ? W symfony 1.x promowane było tworzenie osobnej aplikacji backend, zupełnie nie związanej (oczywiście poza bazą danych) z aplikacją frontend. Jak to wygląda w symfony 2 ? Z tego co rozumiem teraz nie jest to już sposób promowany, więc połączenie frontendu i backendu w jednej aplikacji teraz jest promowane ?
frani0
Cytat(destroyerr @ 1.04.2011, 08:44:03 ) *
W wersji standard jakich plików Ci brakuje pod windows? U mnie wszystko na windowsie działa (mam Ci screena wrzucić?), więc informacja jest sprawdzona - to, że nie dałeś rady to już Twój problem.

Tak, proszę wskaż mi gdzie są pliki pod windows bo jakoś w bin widzę tylko .sh
Crozin
@franio: Moja złota rada: nie wypowiadamy się na tematy o których nie mamy pojęcia
  1. php -f console.sh
Nawet "-f" można chyba pominąć.
frani0
Cytat(Crozin @ 1.04.2011, 11:59:14 ) *
@franio: Moja złota rada: nie wypowiadamy się na tematy o których nie mamy pojęcia
  1. php -f console.sh
Nawet "-f" można chyba pominąć.

Widzisz i trzeba z kimś się pociąć by znaleźć odpowiedź sad.gif Dziękuje za informację i przepraszam
destroyerr
Dlatego żeby się nie kłócić najlepiej od razu pisać co nie działa i problem z głowy. Przy okazji przyszło mi do głowy jeszcze, że może problem być z plikami *sh z katalogu bin. Rozwiązanie to cygwin albo ręczne wrzucenie vendor'ów.
wiewiorek
A odnośnie backendu ktoś mi odpowie ? smile.gif
Crozin
Cytat("destroyerr")
wiewiorek
Dajcie linka do konkretnego artykułu o adminie, bo nie widzę smile.gif
destroyerr
Do jakiego artykułu? Przecież masz link do AdminBundle co jeszcze możemy dla Ciebie zrobić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.