cent4
3.04.2011, 21:37:32
Mam 3 pliki:
1. PHP: W pierwszym są pola select - następnie jak ktoś kliknie wyświetli się zawartość pliku 2.
2. HTML: Drugi plik to tabela zrobiona za pomocą grida, która ma pobierać dane z bazy dla odpowiednio wybranych danych z formularza pliku pierwszego.
3. PHP: Trzeci zawiera odpowiednie zapytanie dla wybranych danych z pliku pierwszego.
Jak poprawnie przekazywać dane - chodzi o przekazanie danych z pliku 1 do 3.
Plik 2 to tylko tabela jqgrid, która dane zasysa z php - pliku 3.
Ilware
3.04.2011, 22:14:44
Musisz je gdzieś zapisać, albo $_SESSION albo ciastka albo baza danych
Turson
3.04.2011, 22:37:07
$_SESSION["jakas_nazwa"] = $zmienna_z_formularza;
lukaskolista
4.04.2011, 07:37:35
i znowu sie odezwe, bo sesja nie sluzy do przekazywania danych pomiedzy stronami. Do tego sluzy $_GET, $_POST lub baza danych (do trzymania i pobierania wedlug id)
cent4
4.04.2011, 20:34:54
no tak sesje do tego nie służą ale to chyba najlepsze wyjścia zważywszy, że jest taka sytuacja: 1 strona ma formularz, druga wyświetla tabele z danych pobieranych z 3 pliku, który to ma dostać przekazywane dane z pliku pierwszego - jak widzisz to na POST?
Ja bym to zrobił troszeczkę inaczej:
W pierwszym są pola select - następnie jak ktoś kliknie wykona się odpowiednie zapytanie dla wybranych danych;
Drugi plik to tabela zrobiona za pomocą grida, która ma pobierać dane z bazy dla odpowiednio wybranych danych z formularza.
cent4
4.04.2011, 21:49:32
Nie rozumiem, jak mam w pierwszym pliku zrobić zapytanie jak grid z url:'3plik.php' bierze pod uwagę wybrane dane z zapytania w 3 pliku. Jak do tego 3 pliku posłać dane z selecta?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.