Witam,
Mam proble z formularzem, mianowicie cokolwiek w piszę w formularzu i klikam dodaj, to nic nie dodaje się do bazy. Siedzę nad tym już dwa dni, nie mam pojęcia co to może być.
Poniżej wklejam kod całej strony:
Z góry dziękuję i Pozdrawiam
<?php
// nawiazujemy polaczenie
// w przypadku niepowodznie wyświetlamy komunikat
or
die('Brak połączenia z serwerem MySQL.<br />Błąd: '.mysql_error());// połączenie nawiązane ;-)
// nawiązujemy połączenie z bazą danych
// w przypadku niepowodzenia wyświetlamy komunikat
or
die('Nie mogę połączyć się z bazą danych<br />Błąd: '.mysql_error());// połączenie nawiązane ;-)
$db = mysql_query('SET CHARACTER_SET utf8_unicode_ci');
if (isset ($_POST['submit'])) { $dodawanie = "INSERT INTO gazeta (id_ogloszenia, data_start, data_end, miasto) VALUES('". $_POST[‘id_ogloszenia’]."','".$_POST[‘data_start’]."','".$_POST[‘data_end’]."','".$_POST[‘miasto’]."')";
}
if (isset ($_GET['co']) && $_GET['co'] == 'skasuj') { $zapytanie = mysql_query ("DELETE FROM gazeta WHERE id_ogloszenia = '".$_GET['id_ogloszenia']."';"); }
$zapytanie = "SELECT * FROM gazeta ORDER BY id_ogloszenia;";
if($wynik == 0) {
echo "<p> Brak ogłoszeń.</p>"; }
else {
$lp = 1;
echo '<br><br><table cellpadding=\"2\" border=0 style="margin-left:100px; text-align: center;">'; echo '<td><strong>Lp.</strong></td>'; echo '<td><strong>ID Ogłoszenia</strong></td>'; echo '<td><strong>Data Początkowa</strong></td>'; echo '<td><strong>Data Końcowa</strong></td>'; echo '<td><strong>Miasto</strong></td>'; echo '<td>'.$row['id_ogloszenia'].'</td>'; echo '<td>'.$row['data_start'].'</td>'; echo '<td>'.$row['data_end'].'</td>'; echo '<td>'.$row['miasto'].'</td>'; print "<td><a href=\"index2.php?co=skasuj&id_ogloszenia=".$row['id_ogloszenia']; print"\">skasuj</a></td></tr>\n";
$lp++;
}}
echo '<div id="suma">Wyświetlono: '; echo $lp-1; echo '</div>';
?>
<form action="index2.php" method="post"> <div>ID Ogłoszenia:
<input type="text" name="id_ogloszenia" /><br></div> <div>Data początkowa:
<span><input class="calendar" type="text" name="data_start" value="" /></span><br> <div>Data końcowa:
<span><input class="calendar" type="text" name="data_end" value="" /></span><br> <input type="submit" value="Dodaj" />