Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: GUI designer
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
netvalue
Witam wszystkich,

Czy ktoś z Was używał i może polecić aplikację do projektowania GUI aplikacji internetowej opartej na php ?
Chodzi o to aby zwizualizować interfejst aby można było zaprezentować użytkownikowi.
cojack
dreamweaver ?
strife
Polecam Balsamiq, do tworzeniu gui jest idealne
askone
A może coś rodzimej produkcji wink.gif

Pozdrawiam
Seth
Microsoft Visio + VisDynamica (do tworzenia bardziej rozbudowanych interakcji)

lub

Axure (w wersji 6)

W pracy uzywam juz tylko Axure, ale przez dlugi czas Visio bylo numerem jeden smile.gif

BTW: oba programy nie sa nakierowane na projektowanie aplikacji/stron w PHPie a na projektowanie aplikacji/stron jako takich. Jezeli chodzi Ci o tworzenie tzw makiet serwisow to wlasnie do tego uzyj powyzszych aplikacji.
darko
Kiedyś zacząłem pisać coś a'la komponent do Zend_Form, obsługujący Qt designera, głównie chodziło mi o funkcjonalność rozbudowanych formularzy. Oczywiście tylko te kontrolki, które miałyby swoje odpowiedniki w htmlu. Jednak z braku czasu projekcik upadł i odpuściłem, ale jak znajdę chwilę i skończę, to oddam pod ocenę. Sam jestem ciekawy, co z tego wyjdzie. W ogóle genialna sprawa takie zaprzęgnięcie jakiegoś designera. Prawdziwy RAD pełną gębą.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.