Mam prosty skrypt newsów oparty na plikach i podczas dodawania newsa, gdy w formularzu dam enter, aby rozpoczęło mi nową linię, to dzieli mi newsa na dwa, i ogólnie wszystko się rozwala. Wygląda to mniej więcej tak jak na screenie niżej.

A tutaj kod z pliku dodaj.php który odpowiada za tworzenie nowego newsa
<?php // Ten skrypt należy tylko i wyłącznie do Marii Budnik. Kopiowanie i wykorzystywanie go tylko z tym komentarzem. ?> <!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <meta name="description" content="krótki opis"> <meta name="keywords" content="keyword1, keyword2, keyword3"> <meta name="Authoring-tool" content="Pajaczek NxG PRO v5.9.5"> <title>Tytuł</title> </head> <body> <?php if($_SESSION['login']==Fiox) { { { { echo 'Jezli chcesz dodać newsa wypełnij poniższy formularz. Jezeli nie, wróć do <a href="main.php">poprzedniej strony</a>.<br />'; } else { { } $ciagwyjsciowy = $tytul."\t".$data."\t".$tresc."\t".$autor."\n"; if (!$wp) { exit; } } } else { echo 'Jezeli chcesz dodać newsa wypełnij poniższy formularz. Jezeli nie, wróć do <a href="main.php">poprzedniej strony</a>.<br />'; } } } else { } ?> </body> </html>
Oraz wyświetl.php, które odpowiada za wyświetlanie newsa
<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <meta name="description" content="krótki opis"> <meta name="keywords" content="keyword1, keyword2, keyword3"> <meta name="Authoring-tool" content="Pajaczek NxG PRO v5.9.5"> <title>Tytuł</title> </head> <body> <?php // Ten skrypt należy tylko i wyłacznie do Marii Budnik. Kopiowanie i wykorzystywanie go tylko z tym komentarzem. $ile_newsow=$ile_znal-5; for ($i=$ile_znal-1; $i>=$ile_newsow; $i--) { if ($linia[0]==null) { } else { } } ?> </body> </html>
Oraz plik newsy.txt w którym są zapisywane newsy:
News testowy (1)<tabulator>15-04-2011<tabulator>TEST TEST1 TEST2 TEST3 TEST4 TEST5 TEST6 TEST7 TEST8 TEST9 TEST10 i tak dalej...<tabulator>FioxNews testowy (2)<tabulator>15-04-2011<tabulator>TEST1 TEST2 TEST3 TEST4 TEST5 enter<nowa linia>
i tutaj po enterze TEST6 TEST7 TEST8 TEST9 TEST10<tabulator>Mat
Tutaj nie zmieściło mi się tak jak jest w pliku .txt więc znak tabulatora oznaczyłem <tabulator> a znak nowej lini <nowa linia>
PS: Skrypt nie jest mój