Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Sesje
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
alin77
Witam, mam mał problem, jestem w tym słaby, także proszę was o pomoc.
Mianowicie jeżeli na początku wkleje kod.

1. <?
  2. ?>

To na stronie wyskakuje błąd:
  1. Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/.../public_html/plik.php:1) in /home/.../public_html/plik.php on line 2

Proszę o pomoc.
sadistic_son
Zakładając, że session_start masz na samiutkim początku to powinno to działać. Ale mogą być jakieś "ukryte" znaki htmlowe. Posprawdzaj porządnie czy nie ma jakichś spacji wciśniętych przed znacznikiem otwierającym <?.
michalszweisig
zmien <? na <?php
mozliwe, ze do pliku plik.php includujesz inny plik php, ktory ma na poaczatku session_start, a wystarczy tylko jedno
xSlash
Sam na twardo spamuje w Przedszkolu, ale na starym hoscie miałem zablokowane wgle session_start(); i nie szlo tego pominąć bo ten ktos udostepniał hosting (darmowy) zablokował tą opcje (z tego co sie sam od innych dowiadywałem)
pmir13
Jeśli plik zakodowany w utf-8 edytujesz systemowym notatnikiem to wstawia na początek tzw znacznik BOM, który jest źródłem problemów z sesjami.
Poszukaj jakiegoś lepszego edytora z możliwością zapisu plików utf-8 bez BOM.
Turson
Pobierz Notepada i zmień format na utf-8 bez bom. Polecam.
sadistic_son
Cytat(TursoN @ 15.04.2011, 23:31:34 ) *
Pobierz Notepada i zmień format na utf-8 bez bom. Polecam.
Jak już to Notepad++
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.