Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][JavaScript][PHP]"Biblioteka" ulubionych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Hexonex
Witam. Poszukuję skryptu, wtyczki, czegokolwiek co spełniałoby moje wymagania, które są takie:
np. mam na stronie spis wielu albumów muzycznych i jak kliknie się na jeden to otwiera się info o nim, oraz na samym dole jest napis (np.): "dodaj do ulubionych". Użytkownik gdy kliknie na to, zapisuje ten album do ulubionych. Zaś gdy wejdzie się do jego profilu, to będzie miejsce "Ulubione albumy" i tam będą pokazane miniaturki albumów, które user dodał do ulubionych.

Z góry dzięki za wszelaką pomoc.
pablo_83
nie możesz tego napisać, nie widzę w tym żadnej filozofii, jedno zapytanie select pobierające dane o albumie (sposób wyswietlania dowolny np. dzięki jquery), "dodaj do ulubionych" - wywołanie zapytania insert wprowadzająca id danego albumu id usera np. do tabeli ulubione. I w profilu w zakładce ulubione znowu select pobierający dane z tabeli ulubione (jak połączysz z joinem możesz wyciągnąć wiecej informacji o albumie).

To chyba tyle tak na szybko czego potrzebuje ta funkcjonalność.
Hexonex
Eee, a nie ma czegoś prostszego? Jestem w tym całkiem zielony. Umiem tylko z edytować styl. Pisać coś takiego to dla mnie czarna magia. Tak więc, może jest coś prostszego lub gdzie może być dokładniej wyjaśnione to co napisałeś?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.