Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wysłaniem newslettera
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
neneth
Witam,

od jakiegoś czasu tworzę stronę i właśnie miałem uruchomić newsletter. Wszystko jest w porządku, gdy się zapisuję: przychodzi do mnie link aktywacyjny, ale jak na niego klikam to pojawia się nieznany mi błąd. Proszę o pomoc, to dla mnie bardzo ważne. Oto kod z pliku potwierdz.php - tam chyba pojawia się błąd:

Kod
mysql_connect ('localhost','smuklasylwetka', '5maj1982');
mysql_select_db('smuklasylwetka');

$query = "UPDATE newsletter SET potwierdzony = 't' WHERE adres = '".$_GET['adres']."' and token = '".$_GET['token']."'";
$res = mysql_query($query);
if (mysql_affected_rows($sql)==1) {
    echo "Dziekuje, Twój e-mail zostal potwierdzony. Bedziesz teraz otrzymywc najistotniejsze informacje pochodzace z serwisu www.smuklasylwetka.com.pl";
}
else {
    echo "Blad - adres nie istnieje lub zostal ju¿ potwierdzony";
}

Proszę o pomoc kogoś życzliwego, to dla mnie naprawdę ważne.
nospor
Cytat
ale jak na niego klikam to pojawia się nieznany mi błąd
Jest tak nieznany że go nawet podać nie mogłeś?

Zastosuj się proszę do podanych tu porad:
Temat: Jak poprawnie zada pytanie
a zobaczysz być może parę dodatkowych błędów, które pomogę Tobie/nam w rozwiązaniu tego problemu.

Do kodu php uzywa się bbcode PHP!

przenosze
neneth
Ten błąd pojawia się, gdy klikam na adres aktywacji. Link nie chce mnie przenieść na stronę www, ale pojawia się błąd w google Oops! This link appears to be broken.
Suggestions:

Search on Google:
smuk la sylwetka pl newsletter pot weird z

pojawia się niestety tylko coś takiego i nie jestem w tanie tego zidentyfikować.
nospor
To może pokaż jak wygląda link bo link może zwaliłeś
neneth
Oto ten link:

http://www.smuklasylwetka.com.pl/newslette...fd4c84467b5f9d9

Próbowałem wszystkiego, ale nie mam pojęcia, co jest nie tak. Proszę o pomoc.
matino
To bardzo nieznany błąd...
Twój plik potwierdz.php nie znajduje się w katalogu newsletter albo w ogóle nie ma katalogu newsletter...
nospor
Cytat
The request /newsletter/potwierdz.php was not found on this server.
NIe wiem jakim sposobem ty miałeś inny błąd.
matino napisał co i jak
neneth
Dziękuję bardzo, już wszystko działa.

Mam jeszcze pytanie - gdyby ktoś był uprzejmy mi pomóc.

Mój newsletter (formularz) umieściłem w nowym oknie, któremu nadałem wymiar i chciałbym, aby tekst z poniższego kodu (Dziekuje, Twój e-mail zostal potwierdzony. Bedziesz teraz otrzymywac najistotniejsze informacje pochodzace z serwisu www.smuklasylwetka.com.pl oraz Blad - adres nie istnieje lub zostal juz potwierdzony ) również ukazywał się w nowym oknie o takich samych rozmiarach i przekierował mnie od razu na stronę www. Proszę o pomoc w tej kwestii. Oto kod
  1.  
  2.  
  3. mysql_connect ('................','..................', '.......');
  4. mysql_select_db('..................');
  5.  
  6.  
  7. $query = "UPDATE newsletter SET potwierdzony = 't' WHERE adres = '".$_GET['adres']."' and token = '".$_GET['token']."'";
  8. mysql_query($query);
  9.  
  10. echo "Dziekuje, Twój e-mail zostal potwierdzony. Bedziesz teraz otrzymywac najistotniejsze informacje pochodzace z serwisu www.smuklasylwetka.com.pl";
  11. }else {
  12. echo "Blad - adres nie istnieje lub zostal juz potwierdzony";
  13. }
  14.  
  15.  
  16.  

Bardzo proszę jeszcze o tę drobna pomoc.

Mam jeszcze pytanie, jak stworzyć graficzny newsletter z formatowaniem i grafiką?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.