Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]backup strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-marek-
Witam

Chce przenieść stronę na inny serwer.
Na starym przez cpanel zrobiłem backup katalogu głównego i baz danych. Czy te pliki wystarczą mi aby odtworzyć stronę na nowym serwerze?
roghatt
tak
wgrasz pliki
podasz dane do bazy danych
wgrasz baze danych i bedzie smigalo
-marek-
dzięki za ekspresową odpowiedź

to, że w tym nowym miejscu nie mam cpanela to nie ma znaczenia? Jest coś innego podobne, nie pamiętam dokładnie.

wgrać mogę np przez total commandera?

Czy strona może posiadać więcej baz danych niż jedna? Gdzie sprawdzić ile dana strona ma baz. Bo na starym miejscy w tym cpanel jak robiłem backup baz to widziałem dwie z tym, że... na tym koncie była jeszcze oddzielna inna strona. Czy widziałem właśnie tą bazę od tej drugiej strony?

Na nowym serwerze trzeba utworzyć w nowym panelu nowe bazy i później wgrać tam stare. Zmienia się też w pliku configuration.php hasła do tych baz. Bo starych nie znam, więc wpisuje nowe. Teraz... te hasło wpisuję w configuration.php w linijce //vot $secret (czy jakoś tak) czy //vot $password (lub jakoś tak) smile.gif Tu widziałem tylko jakieś odniesienie do jednej bazy danych i to właśnie jej nowe hasło podaje. (dlatego się domyślam że ta druga baza jest od innej strony)

sorki, wcześniej ten post pojawił się dwa razy. Mam problem z wpisywaniem hasełka smile.gif
roghatt
no tak
w pliku konfiguracyjnym sprawdz najpierw z ktorej bazy korzysta strona.
Zrobisz jej backup, na nowym serwerze wgrasz baze, i jesli nie ma cpanela to wrzucisz na FTPa pliki przez wlasnie total commandera, wpiszesz odpowiednie dane do bazy danych w pliku konfiguracyjnym i bedzie dzialalo.
-marek-
a w którym miejscu te hasło? secret czy password ?
-marek-
ponawiam pytanie

gdzie wpisać to hasło od bazy danych?

var $secret = 'hasło'; czy w kilkanaście linijek niżej var $password = 'hasło'

tak czy inaczej... coś przenosiłem i... strona się "rozjechała". Niby coś tam jest ale pomieszane, poprzesuwane i nie wszytko widać. sad.gif Jakieś sugestie?
-marek-
cy to że na stronie jak coś zmieniam to przez joomle to coś zmienia przy tych przenosinach?
-marek-
powiedzmy, że już wiem... zmieniamy w var $password = 'hasło'

tak czy inaczej coś nie gra. Jakieś pomysły? To że była tam też joomla mogło coś namieszać?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.