Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] mcrypt dziala na dysku, a na serwerze nie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość
Witam!
Być może będę pisać głupoty, ale wybaczcie - nie jestem w temacie, a w całym tym PHP grzebię bo muszę zrobić jeden mały projekt (studia).

Napisałem sobie prostą stronę składającą się z 3 plików php. W dwóch z nich używam funkcję (mcrypt_cbc) z biblioteki mcrypt. Gdy wszystko to odpalam z http://localhost/ (zainstalowalem jakiegoś Apache,a) chodzi jak powinno, więc funkcję tą używam na pewno dobrze. Natomiast po wrzuceniu tego na pewną stronę działa dopóki nie korzysta się z plików używających mcrypt_cbc. Gdy natomiast komentuje linie z funkcją mcrypt_cbc - działa wszytsko (ale oczywiście strona traci swą funkcjonalność). Stąd wniosek: na serwerze nie chodzą funkcje z mcrypt. W lokalizacji z plikami php (na serwerze) umieściłem libmcrypt.dll (a także php_mcrypt.dll) i nie pomaga. Da się coś zrobić aby ta funkcja mcrypt_cbc zaczęła działać?

Pozdrawiam i oczekuję pomocnych uwag.
Gość
Poradziłem już sobie. Na innym serwerze dostałem komunikat błędu. Znalazłem rozwiązanie na jakimś forum i działa. Na tym serwerze co zaczynałem nadal nie chodzi.

Temat można skasować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.