Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dział "Oceny"
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ixpack
Nie raz naśmiałem się z komentarzy forumowiczów w dziale "Inne->Oceny".
Na prawdę czasami "boki zrywać"... Ale nie dla ocenianych.
Edit: Nie biję tu do nikogo, a w szczególnie nie do "hitlerka", bo tak to może wyglądać - hitlerek jak najbardziej jest śmieszny dla wszystkich...

Czasami oceniani są na prawdę zmieszani z błotem, a co jest najlepsze - Ci, którzy oceniają nie wstawiają swoich projektów. Są za mądrzy, za dobrzy - ich rzeczy oceniać nie trzeba. Flejmerzy :/
Nikt nie mówi, że ocena to pochwała, głaskanie po głowie - ale ludzie! Czasem jak czytam wypowiedzi to aż mi w pięty idzie - mimo, że nie jest to np. mój projekt. Sam chciałem wstawić swój autorski sklep (wszystko napisane samemu od podstaw z pomocą kilku pluginów jquery - proceduralnie z użyciem klass w w ważniejszych miejscach), ale tego nie zrobię wink.gif nadal brakuje w nim opcji search oraz paginacji (a do tego w kodzie używam niecenzuralnych słów - sklep w uk wink.gif) - a wiem, że przez to zostanę zjechany.

Panowie "flejmerzy" - nie bądźcie jak rorowcy i hamujcie się czasem, wstawcie swoje projekty do oceny wink.gif - niebawem nikt nie będzie dawał swoich prac do oceny... No chyba że masochiści biggrin.gif
Zyx
Do kogoś konkretnego pijesz? Nie widzę, by było tam coś Twojego wystawione. Duża część stałych użytkowników forum to zawodowcy, więc nie dziw się, że jesteś oceniany z zawodowego punktu widzenia. Jeśli odbierasz takie uwagi osobiście, to lepiej dać sobie spokój w ogóle z programowaniem. Nikt tu nie będzie głaskać nikogo po głowie tylko dlatego, że udało mu się samodzielnie napisać klasę albo zrobić stronę, bo nie o to chodzi. Niektórym wręcz przydaje się zejście na ziemię i pokazanie im, że muszą się jeszcze podszkolić i według mnie pochwalenie czegoś, co ewidentnie jest źle zrobione, tylko wyrządziłoby im krzywdę.

A jak chcesz jeden z moich projektów, to kto Ci broni do archiwum zajrzeć?
ixpack
Zyx - do Ciebie mam akurat ogromny respekt. Jak napisałem - nie piszę do nikogo konkretnego. Jedynie ogólne wrażenie!

Cytat
Jeśli odbierasz takie uwagi osobiście, to lepiej dać sobie spokój w ogóle z programowaniem

Mam nadzieję, że sam nie odebrałeś tego "luźnego" wątku osobiście...

Napisałem też, że oceny nie polegają na głaskaniu.

Proszę was - czytajcie ze zrozumieniem. Ja wiem, że nie jesteście/my humanistami wink.gif ale "come on".

A co do mojej "roboty" - napisałem dlaczego jeszcze tego nie zrobiłem - nie czuję, że projekt jest gotowy do oceny, gdyż sam widzę w nim braki.
Zyx
Tak, z jednej strony "oceny nie polegają na głaskaniu" i "nie bierzcie osobiście", a z drugiej wymagasz, by traktować serio ludzi, którzy nie traktują serio tych, co odpowiadają smile.gif. Sam sobie odpowiedziałeś: gość X daje projekt zupełnie nieprzygotowany, napisany w 5 minut na kolanie, niedopracowany i Ty się spodziewasz cudów. Owszem, jest garstka ludzi, którzy czasem miewają zły dzień albo ogólnie reprezentują sobą niski poziom kultury, ale czy tych przypadków jest naprawdę aż tak dużo, by robić zadymę? Moim zdaniem nie. Ludzi, którzy nie są w stanie napisać nic bardziej konstruktywnego niż "k*** co za p*** g***" w ten sposób nie zmienisz, a reszta się będzie tylko zastanawiać, o co Ci właściwie chodzi.

Może i czytam ten dział na wyrywki, ale do tej pory zawsze jak projekt był konkretny lub autor konkretnie do tego podchodził, to dostawał konkretne komentarze, co poprawić, jak, gdzie, w jakim kierunku pójść itd.
ixpack
Nie sposób się z Twoją wypowiedzią nie zgodzić.

Chyba za długo przeglądam php.pl (od kilku dni prawie non stop :/ czas na przerwę) i mi na głowę siada, wyszukuję dziury w całym wink.gif czas wyjść do ludzi zamiast tworzyć bez sensowne tematy.

wiewiorek
Chodzi Ci zapewne o ten temat: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=175559
Mnie bardziej śmieszy nie hitlerek a 'kojażyły' w wypowiedzi autora strony, nie wspomnę już o tym temacie: Temat: studia informatyczne czy sie oplaca gdzie autor pisze 'niewiem' czy 'umię' - a wystarczyło by wprowadzić zdawanie matury z języka polskiego od 51 punktów i jakieś zadanie, w którym należy poprawić w tekście błędy ortograficzne, bo nie tylko na tym forum, ale i na innych te trywialne błędy są żenujące.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.