Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: java a javascript
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
askone
Hej

Chciałbym poruszyć temat, który pewnie nie pojawił się jako osobny wątek, ale wielokrotnie był obecny w postach. Szczególnie w postach "świeżych" użytkownikach forum, którzy to nie rozumieją różnicy pomiędzy java a javascript... Pewnie wszyscy Ci z Was którzy poprawiali nieświadomych użytkowników zastanawiali się nad innym sposobem zwrócenia im uwagi na tę nieścisłość. Z mojej strony widzę jedno proste rozwiązanie, bazujące na mechanizmie sprawdzania wulgaryzmów. Wystarczyłoby dodać nową regułę, która po znalezieniu w poscie słowa "java" (jako słowa samodzielnego, a nie jego części) zmieniałaby je "javascript"

Jaka jest Wasza opinia nt takiej propozycji rozwiązania?

bim2
A jak napiszemy o Javie? Mówiąc J A V A? :/
askone
Kwestia utworzenia poprawnego wyrażenia regularnego, które uwzględni małe jak i duże litery (a także ich dowolną kombinację) Co do pisania ze spacjami to ciekawe ile razy widziałeś tak napisane słowo java w postach użytkowników?
pedro84
A jak komuś chodzi o Javę, ale napisze z małej litery?
wookieb
Po co? Jeszcze raz pytam, PO CO? A możę rzeczywiście ktoś będzie pisał o problemie w Javie? Ludzie nie twórzcie bzdetnych pomysłów automatów tekstowych które z góry są skazane na niepowodzenie z prostego powodu. Komputer NIE JEST INTELIGENTNY.
Spawnm
Na forum w dziale hydepark już wielokrotnie pojawiały się dyskusje poruszające javę więc pomysł w 100% odpada.
Fifi209
Najlepsza z metod, która ja stosuje to walenie obrazkiem:
ixpack
Cytat(fifi209 @ 11.05.2011, 15:21:22 ) *
Najlepsza z metod, która ja stosuje to walenie obrazkiem:

Mnie tym uświadomił...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.