Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [pomoc] Trening przed wklepywaniem kodu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
InterQ
Witam serdecznie drogich i tanich forumowiczów Lkingsmiley.png ,
życie jest ciężkie, a jeśli jesteś zawodowym programistą, to tym bardziej ohno-smiley.gif . Dlatego wpadłem na pomysł...

Każdy większy projekt jest niejako wyzwaniem wymagającym silnej woli, koncentracji, sprawności intelektualnej i dobrego nastawienia. Wyzwania mają to do siebie, że muszą być poprzedzone treningiem. Inaczej mamy mniejsze prawdopodobieństwo powodzenia. Teraz rodzi się pytanie: Jak zaplanować codzienny trening, aby wstając każdego dnia móc przystąpić z ochotą i zaangażowaniem do wykonania projektu?

Przypuszczam, że taki trening powinien trwać w przedziale 10 - 30 min. Co o tym sądzicie?
wookieb
Pobiegaj,
Bieganie dodaje energi + wyzwala endorfiny do szcześcia + powoduje produkcje jeszcze jakiegoś hormonu odpowiadającego za dobrą pracę mózgu.
cycofiasz
Czytanie rożnych artykułów o programowaniu oraz przeglądanie tego forum pozwalają na podtrzymanie wiedzy
darko
Pij Actimel codziennie wink.gif
blooregard
Chyba nie ten dział, co?

Przenoszę.
ixpack
U mnie jest sex z rana =], tiger w trakcie kodzenia, wanna na relax i przemyślenia.
darko
~ixpack dobra opcja biggrin.gif
bim2
ixpack, ale myjesz ręce coby sie nie kleiły do myszki czy klawiatury? biggrin.gif:D
darko
Przecież napisał, że "wanna na relaks", chyba, że nie wchodzi do niej biggrin.gif
ixpack
Do myszki zawsze będą kleiły cool.gif

A wanna tak jakoś działa, że kontempluję wink.gif czasem się jacuzzi trafi, zależy od dnia i... diety =]
batman
Trening powiadasz? Przede wszystkim jak najmniej szeroko rozumianego IT. Dla ciała - rower, basen, bieganie lub inny wymagający sport, dla duszy dobra książka, zwiedzanie nieznanych zakątków w miejscu zamieszkania (i/lub okolicach), wspomniana wcześniej kąpiel w wannie (zwłaszcza po smile.gif ), dla umysłu krzyżówka, sudoku, orzechy.
Obowiązkowy odpoczynek co weekend, nawet jeśli terminy gonią.
InterQ
Hym... może trochę was zdziwię, ale ja nie mam wanny... smile.gif Mam za to prysznic, ale to nie jest to samo co relaks w wannie sad.gif
batman
Jeśli masz duży brodzik i jesteś drobnej budowy, to się nada smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.