Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odświeżanie strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lkslodz
Czy istnieje mozliwość wymuszenia odswieżania strony ?
O co mi chodzi:
Mam formularz którego pola powstają w wyniku zebrania danych z bazy i z zaleznosci czy klient wstawił już swój typ wtedy strona wypisuje ze typ juz wstawiony jeśli nie to pojawiaja sie pola do wstawienia.
Strona zawiera prostego selecta do tablicy. Teoretycznie każde otwarcie tej strony powinno spowodowac nową selekcje z tablicy.
Jednakże jest inaczej.
W momencie gdy wstawiam coś, przechodzi na nastepną stronę gdzie np. pisze Twój typ dodany a następnie jak za pomoca linka wraca do strony poprzedniej ( nie poprzez klikniecie wstecz z przeglądarki ! ) to znów pokazuje formularz tak jakby dane nie były wstawione. Dopiero po odswiezeniu tej strony okazuje się że już wstawiono dane.
Nie wiem co zrobic ponieważ w ten sposób klient wpisuje te same dane wiele razy ( jeśli nie odświeży strony z formularzem w odpowiednim momencie ) bo mysli że jego typy nie zostały dodane.
Prośba o radę.
hwao
[php:1:07236104af]<?php
header( 'location: '. $_SERVER['PHP_SELF'] );
exit
?>[/php:1:07236104af]

To daj tam gdzie trzeba "odswierzyc strone".
Jezeli ten link nie bedzie nadal "dokladny" to polecam wpisac
[php:1:07236104af]<?php
echo '<pre>';
print_r( $_SERVER );
?>[/php:1:07236104af]
I zobaczyc jaki bedzie najlepszy
Coondelboory
Cytat
[...] Teoretycznie każde otwarcie tej strony powinno spowodowac nową selekcje z tablicy.
Jednakże jest inaczej. [...]

Zamiast wymuszac odswiezanie zastanow sie, dlaczego nie robi sie ta selekcja, bo to na tym raczej polega twoj problem.

C.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.