Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Telefonia internetowa
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
athabus
Witam,

w przyszłym miesiącu będę potrzebował zainstalować nową linię telefoniczną w firmie (nowy numer). Niestety z pewnych względów montaż nowego numeru przez tp nie wchodzi w grę. Szukam więc pewnego rozwiązania w telefonii internetowej.

Priorytetem jest dla mnie możliwość odbierania telefonów - z tel linii wychodzących połączeń będzie niewiele więc koszty połączeń to sprawa drugorzędna. Do dyspozycji mam neostradę - nie pamiętam teraz jakiej prędkości, ale zdaje się że 2 lub 4 mega.

Potrzebuję:
- numeru telefonu najlepiej z poznańskiej strefy numeracyjnej (61)
- najlepiej aby połączenia szły przez jakieś niezależne od komputera urządzenie
- (opcjonalnie) poczty głosowej
- (opcjonalnie) faksu

Zależy mi na jakiejś wiarygodnej i stabilnej usłudze, tak aby telefon był rzeczywiście dostępny przez cały czas.

Co zatem polecacie. Mam spore braki w tym temacie bo poza skypem nie korzystałem z telefonii internetowej.
konys
Jesli Skype dziala w porzadku u ciebie to wez SkypeIn - oferuja numery w poznanskiej strefie - mozesz do jednego konta przypisac kilka numerow z roznych stref/krajow. Mozesz kupic specjalny aparat z bajerami (nie jestem pewien czy z sekretarka itd - warto sprawdzic) lub podlaczyc sie przez WiFi przy uzyciu smartfona (maja aplikacje na iPhona i Androida). Problemem moga byc rozmowy miedzynarodowe - mieszkam w UK i rozmowy z Niemiec sa jeszcze w porzadku ale z Polska to juz ledwo mozna sie porozumiec (na laczu 20Mb)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.