Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak wykorzystać pamięć podręczną przeglądarki?
Forum PHP.pl > Forum > Optymalizacja i pozycjonowanie stron - SEO
kra1986
Napisałem prostą stronę z wykorzystaniem HTML, CSS, JS. Wtyczka Page Speed podpowiada "Wykorzystaj pamięć podręczną przeglądarki" ze wskazaniem na "zbuforowanie" kodu CSS, JS oraz zdjęć.
Pytanie tylko jak mogę zbuforować wspomnianą treść?. Będę wdzięczny za info.
thek
nadaj plikom css i js odpowiedni expire czy tego typu podobne numery, by za każdym wejściem/przejściem nie ssał ich z serwera.
Aezakmi
Sorry, że odgrzebuje, ale problem nadal świeży, tzn. jak nadać expire plikom, bo tego nigdzie nie mogę się doszukać, a z angielskim u mnie podstawowo :/
thek
Słowo kluczowe: header smile.gif
Crozin
http://www.google.com/search?sourceid=chro...280&bih=899

Cytat
[...] a z angielskim u mnie podstawowo :/
To to akurat nikogo w tej branży nie interesuje. Ale jeżeli naprawdę masz takie problemy z ang. skorzystaj z translatora.
gilo
Heh, widzę że koledzy nie rozpisują się za mocno. Także chciałbym przyśpieszyć wczytywanie się mojej strony poprzez wykorzystanie pamięci przeglądarki, ale programistą nie jestem i przydała by się konkretna podpowiedź w postaci np. przykładu jak można to zrobić.
Rid
Podano linka i-co należy szukać-ja znalazłem konfiguracje iis w 2min tyle mi to zajęło.Dziękuje za naprowadzenie,tym też się u siebie zajmę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.