Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Google Chrome i wykrycie przeglądarki
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ReBeLs513
Mam problem z przekierowaniem użytkowników przeglądarki Google Chrome.
Na tym forum znalazłem coś takiego
  1. <?php
  2. if (strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'MSIE') !== false) {
  3. header("Location: /msie.html");
  4. }else if (strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Mozilla') !== false) {
  5. header("Location: /mozilla.html");
  6. }else if (strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Opera') !== false) {
  7. header("Location: /opera.html");
  8. }
  9. ?>

Próbowałem również z Chrome:

1. }else if (strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Chrome') !== false) {
  2. header("Location: /chrome.html");

Ale Chrome wykrywana jest jako Mozilla:o i tutaj jest problem, bo niby Mozilla a strona nie działa poprawnie (tak jak w Mozilli).
Jakieś pomysły?
tehaha
może spróbuj czymś takim: http://chrisschuld.com/projects/browser-ph...owser-from-php/

p.s. czy mógłbym zapytać dlaczego chcesz ich rozdzielać w zależności od przeglądarki? Mam nadzieje, że to nie dlatego, że szablon jest źle pocięty i inaczej wygląda na różnych przeglądarkach
ReBeLs513
Nie, chodzi o to, że jak są nagrania to np. w Chrom one nie działają, dlatego chcę wykryć przeglądarkę i dać info, że mogą występować błędy, jeśli mogą
erix
Rób to na poziomie JS, bo oberwiesz od wyszukiwarki za cloacking.
ReBeLs513
ohmy.gif O tym to ja nie wiedziałem... No... Ale jak javy script nie ma to też by się info przydało, że trzeba ją włączyć...
erix
A to już w kursach nawet piszą. tongue.gif
ReBeLs513
Znaczy, nie chodziło mi o to jak to zrobić a raczej o to, w jaki sposób chcę to zrobić Choć z drugiej strony... Niektóre strony też mają wykrywanie przeglądarek a co więcej, jeśli wersja jest za stara to odsyłają do pobrania nowszej wersji
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.