Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przeglądarka stworzona z myślą o webmasterach i programach online.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
awass
Witam,

Jako doświadczony programista zawsze miałem niedosyt możliwości jakie daje programowanie web.

Dlatego postanowiłem stworzyć coś co pozwoli wykorzystać "webmasterom" możliwości platformy systemu operacyjnego.

Tak postał Apstart.com jedyna przeglądarka która daje możliwość stworzenia programu web i nadania mu charakteru desktopowego softu.

Okno programu każdy webmaster dopasowuje do swojej aplikacji, można też zintegrować przeglądarkę z serwerem i wykonywać wszystkie procedury programu (c++) z poziomu www przez php, asp i inne (np uruchomić kalkulator, worda. Wyświetlić tooltipy w try itp.).

Program stale się rozwija więc jeśli ktoś ma pomysł na integrację ze swoją aplikacją www to oczywiście chętnie dodam potrzebne funkcjonalności.

Proszę nie traktować mojego posta jako reklamy. Pewnie troszkę tak wygląda, jednak jestem ciekawy waszych opinii. Mi osobiście brakowało takiego połączenia moich aplikacji z użytkownikiem.

pozdrawiam i czekam na opinie
Arek
ixpack
Obok WebOS zdaje się to być czymś, czego firma w której pracuje w tym momencie poszukuje... Kiosku dla Tabletu.
Na linuksie rozumiem to też działa?

Potrzebna jest nam jedynie przeglądarka, która działałaby jako OS, gdzie nie można by było odwiedzać innej strony niż podana np. w konfigu. Wydaje się, że to zrobiłeś. Pogoniłem to do odpowiedniej osoby - jak będzie działać, to super!

Jeszcze się odezwę wink.gif

JEDNO ALE... Regulamin. I ile krzyczysz za "pełną" wersję? Edit: już wiem... Za mały link Kolego...
awass
na linuksa na razie brak kompilacji.
dziala na windowsach embeded.

To nie jest os tylko sam program ale mozna zaznaczyc opcje alwaysontop+brak mozliwosci zamkniecia i masz pierwszy ekran zawsze z aplikacja.

na razie nie ma ograniczenia do do listy witryn ale nie widze problemu zeby taka opcja powstala.
erix
W czym ta aplikacja jest lepsza od np. Chrome'a odpalonego w trybie kioskowym?
awass
ze np. nie mozesz jej zamknac.
albo zeby w trybkie okienkowym pokazywal sie tryicon z wiadomosciami tooltip z twojego serwera.
Np masz program ktory tylko ukryje okno a try caly czas bedzie widoczny i wszystkie komunikaty z twojej aplikacji wyswietla sie w trytooltip.

to tylko kilka z mozliwosci jest ich znacznie wiecej
ixpack
To jak już będzie kompilacja na debian/ubuntu to potestujemy smile.gif
awass
Wiec ograniczenia co do stron www zrobione.

Na kompilacje pod system inny niż Windows jeszcze trzeba będzie troszkę poczekać ponieważ nie za bardzo programuje okienkowo w tych środowiskach.
Kiedyś bawiłem się z G2, trochę więcej opengl ale nie nadają się do okienek. zostaje chyba tylko qt a z tym jestem kiepski.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.