Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: eval()
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kicaj
Mam takie cos:
  1. <?php
  2.  
  3. if( isset( $_SESSION['id'] ) )
  4. {
  5. $sessIsActive = true;
  6. }
  7. else
  8. {
  9. $sessIsActive = false;
  10. }
  11.  
  12. return preg_replace( &#092;"/{IF (.*?)}(.*?){ELSE}(.*?){ENDIF}/is\", \"eval(\"return ('1' == true) ? '2' : '';\\")\", $this->dane );
  13. ?>

Dlaczego zwraca mi w ten sposob:
Kod
eval(\"return ('\\1' == true) ? 'Witaj zalogowany!': '';\")
a powinen tylko:
Kod
Witaj zalogowany!

Co w tym jest zle? Dlaczego eval" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() nie zwraca tego co chce?
BzikOS
Nie bardzo rozumiem co Ty chcesz osiągnąc... zastepować/zwracać? podwójnie zwracać? hmm

Może popróbuj z przełącznikiem /e w funkcji preg_replace, albo z preg_replace_callback().
kicaj
Chce wyswietlic cos co jest pomiedzy {if warunek}, {else} a {endif}, w zaleznosci od spelnionego warunku smile.gif
party
http://webcity.pl/webcity/artykuly.php/t/22
kicaj
  1. <?php
  2. echo preg_replace( &#092;"/{IF (.*?)}(.+?){ELSE}(.+?){ENDIF}/is\", eval( \"return '1';\" ), $this->dane );
  3. ?>

take cos mi dziala, ale chcialbym uzyc tutaj warunek if() i wyswietlic w zaleznosci \\2 lub \\3
BzikOS
  1. <?php
  2. echo preg_replace( &#092;"/{IF (.*?)}(.*?){ELSE}(.*?){ENDIF}/ise\", \"eval(\"if( $1 ) return('$2'); else return('$3');\\")\", $this->dane );
  3. ?>

Ten krzak to \
kicaj
oki dziala smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.