piotrek4523
8.07.2011, 22:00:18
mam cos takiego
for($i=0;$i<$ile_razy;$i++)
{
i tu dalej jakis skrypt
}
wszystko pokazuje dobrze, tylko jak mozna zrobic zeby ta pierwsza linijka pokazywala sie zawsze po zwiekszeniu $i o 1
a nie tak jak jest teraz, czyli pokazuje mi wszystko dopiero po zakonczeniu calej petli
lobopol
9.07.2011, 07:49:30
Wybacz, ale za cholerę nie mogę zrozumieć o co ci chodzi.
IceManSpy
9.07.2011, 09:23:16
Nie możesz tego zrobić stricte za pomocą PHP. Bo kod napisany PHP jest wykonywany w całości po stronie serwera, a potem wypluwany na ekran przeglądarki. Może AJAX będzie w tym przypadku pomocny.
piotrek4523
9.07.2011, 10:14:48
masz moze jakiegos linka z tutorialem jak to mozna zrobic w ajaxie
dodam tylko ze nic w ajax wczesniej nie robilem
piotrek4523
11.07.2011, 21:38:54
to co napisales wyzej jak dla mnie jest wystarczajace i dziala dobrze, tylko mam jeszcze jedno pytanie
czy da rade zmienną, którą wypluwa aktualnie z petli pobrac w jakies inne miejsce np do div
czyli mam cos takiego
<div>zmienna $tmp pobierana z petli i odswiezana za kadym razem gdy kod w petli jest wypluwany na strone</div>
for($i=0;$i<$ile_razy;$i++)
{
$tmp = $i/$ile_razy*100;
i tu dalej jakis skrypt
}
vokiel
12.07.2011, 08:02:35
Jeśli korzystasz z ob_flush(); i flush(); to wysyłasz do przeglądarki kod html partiami, a nie tak jak normalnie na raz. Strona cały czas się ładuje, więc operacje na DOM jeszcze są niemożliwe. Poza tym, żeby coś wpisać do wybranego div'a to trzeba już skorzystać z JavaScript. Z tym, że jeśli zaczniesz przetwarzać kod js, to zatrzymujesz przetwarzanie html'a. Poza tym, żeby operować na DOM strona powinna być załadowana, a tak nie jest jeśli są dosyłane partie kodu.