Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pliki Bat, Hotspot UM, Darmowy net (zapłata za rozwiązanie)
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Adi32
Witajcie. W mojej kamienicy żaden usługodawca nie jest w stanie podłączyć mi internetu (poza jakimiś radiówkami ale tego nie chce)
więc wyłapałem adapterem darmową lubelską sieć Hotspot UM. Do niedawna dawali 64kB łącza i reset neta odbywał się co godzinę.

Teraz coś im od***ało i neta ucięli do 32kB i reset co 15 minut :/ Nic się nie da ściągnąć. Do tego uTorrent stanął całkowicie i nawet przez proxy nie chce ruszyć. Nie wiem jak to obejść.

Żeby mieć w miarę płynny internet zrobiłem sobie plik laczenie.bat który co godzinę i 10s odpalał stronę logowania do hotspota żeby net był w miarę płynny, ale powoduje to otwieranie się okna firefoxa, tak więc wkurza przy graniu lub filmie, szczególnie teraz gdy dzieje się to co 15 minut.

Czy da rade napisać w pliku bat logowanie do tego hostpota? Wygląda ono w ten sposób że wystarczy przekazać metodą GET mój login (czyli mój adres MAC, nie wiem jak go pobierają ehh) innymi słowy logowanie polega na wejściu w adres :

1. http://10.40.0.1/login?dst=http://um.lublin.eu/&username=T-00%3A1F%3A1F%3A47%3A3B%3AE1

A może w ogóle ktoś inny miał spotkanie s hotspotami i wie więcej?

Przyśpieszenie neta:

Idzie przyśpieszyć neta, poprzez podłączenie dwóch adapterów WIFI (USB) i połączenie ich mostkowo ale to się nie udaje i nie opłaca bo system wariuje...
Powiedzmy podłączam dwa adaptery i wklepuje google.pl, przekierowuje mnie na logowanie więc się loguje, i jest net ale drugi adapter jest nie połączony, lecz przypadkiem może się zdarzyć że komp spróbuje się połączyć przez ten drugi i w tedy mam drugi raz logowanie przez drugi adapter, jak się uda to mam jakby prawie 2x net.

Czy są jakieś opcje (może w bat) aby zalogować się z dwóch adapterów? Czy istnieje opcja wyboru ręcznego 'z czego w tej chcwili chcę się łączyć?' Czyt macje jakieś pomysły?

Jestem programistą PHP i ogromnie utrudnia mi to pracę, będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Pozdrawiam.

Jeszcze jedna rzecz

Byłbym gotów nawet zapłacić za zrobienie tego co mi teraz do głowy przyszło.

Chodzi o zrobienie czegoś takiego, co łączyłoby się na przemian z jednego adaptera, po 7 minutach z drugiego, w tle oczywiście jakoś przez bat, tak, że net będzie bez przerwań... Problem chyba dość skomplikowany więc mogę coś zapłacić za dokładnie takie rozwiązanie...
ActivePlayer
Latwiej bedzie wziac radiowke. Odnosnie twoich problemow, pod linuxem jeszcze jakos to widze ale pod windowsem juz nie bardzo. Jakos nie wierze ze uda sie to skonfigurowac zeby plynnie chodzilo.
Adi32
Skonfigurować to i ja nie wierze aby się dało... Ale myślę, że można by coś napisać, nie wiem, mało się znam...
l0ud
Pod Windowsem łącza w ten sposób nie przyspieszysz. Przełączania między interfejsami i ponawianie połączenia na poszczególnych kartach też byłoby trudne, jak nie niemożliwe. Co dałoby się zrobić, to program, który pilnuje połączenia (na jednej karcie) i w przypadku jego zerwania ponownie loguje użytkownika. Tylko pozostaje pytanie jak sprawdzić, czy łącze już nie działa. Czy po zakończeniu 15 minutowej sesji dalej dochodzi ping do np. google.pl?
Adi32
Cytat(l0ud @ 9.07.2011, 10:50:32 ) *
Pod Windowsem łącza w ten sposób nie przyspieszysz.

Prędkość jest 2 razy szybsza gdy połączenie mostkowe jest zrealizowane, fakt zdarza się to rzadko, aby udało się przez obie karty zalogować na hotspota.

Przełączania między interfejsami i ponawianie połączenia na poszczególnych kartach też byłoby trudne, jak nie niemożliwe.

Firefox (czy co tam innego) sam czasami się przełącza, i pozwala się zalogować na hotspota przez inną kartę...

Co dałoby się zrobić, to program, który pilnuje połączenia (na jednej karcie) i w przypadku jego zerwania ponownie loguje użytkownika.

Połączenie zostaje przerwane dokładnie co 15 minut. Chyba w tym przypadku nie trzeba sprawdzać. Ustawić wszystko na czas. Ja używam harmonogramu windows (7).

Tylko pozostaje pytanie jak sprawdzić, czy łącze już nie działa. Czy po zakończeniu 15 minutowej sesji dalej dochodzi ping do np. google.pl?

A no nie, gdy sesja wygaśnie pingi giną...
ShadowD
Założyć server na localhost i logować się co 10 minut do hs, skrypt odpalać jakimś cronem na win'ie, nie wiem jak się nazywa, korzystam tylko z linux'a, ale na pewno jest i problem rozwiązany, wszystko w tle, Ty się nie martwisz i wszystko jest w porządku.

*Zakładam, że da się zalogować podczas trwania sesji i przedłużyć ją o x czasu. :-)

Ps. mogę napisać coś takiego. ^^
Adi32
Cytat(ShadowD @ 9.07.2011, 21:09:13 ) *
Założyć server na localhost i logować się co 10 minut do hs, skrypt odpalać jakimś cronem na win'ie, nie wiem jak się nazywa, korzystam tylko z linux'a, ale na pewno jest i problem rozwiązany, wszystko w tle, Ty się nie martwisz i wszystko jest w porządku.

*Zakładam, że da się zalogować podczas trwania sesji i przedłużyć ją o x czasu. :-)

Ps. mogę napisać coś takiego. ^^

Jeżeli na pewno miałoby to działać tak jak jest w założeniach to możesz wycenić.

Ja dodam jeszcze kilka dodatkowych informacji i spostrzeżeń.

Od wczoraj (godz około 22) logowanie odbywa się na zasadzie takiej jak przed wprowadzeniem zmian (przez administracje hotspotami).

Czyli gdy nie jestem zalogowany na HS (i próbuje korzystać z neta) to przekierowuje mnie na stronę, gdzie aby się zalogować muszę kliknąć link:

"Akceptuję regulamin" (wyżej jest regulamin)

Link prowadzi na:

http://193.93.68.138:1111/usg/process?user...S=www.lublin.eu

Po kliknięciu w ten link mam internet przez 30 minut o prędkości (32kB lub 64Kb).

Tak więc w harmonogramie zadań ustawiłem odpalanie pliku laczenie.bat co 30 miunut i 10 sekund. Oto kod pliku laczenie.bat:

1. @echo off
  2. c:/laczenie.url

A skrót laczenie.url otwiera oczywiście stronę o linku:

http://193.93.68.138:1111/usg/process?user...S=www.lublin.eu

Czyli automatycznie mnie loguje co 30min. i 10s.

Powoduje to otwarcie okna firefoxa, lub nowej karty w otwartym oknie firefoxa, jedno i drugie mnie wkurza.

Teraz inna sprawa, gdy podłącze drugi adapter to nawet nie muszę ich mostkować, aby Win 7 pociągnął neta z obydwu adapterów (czyli tak jakby kart sieciowych) ale to szwankuje...

Są podłączone dwa adaptery, prędkość jest zdwojona niby ale co chwile muszę się logować do hotspota, zdaje mi się, że dzieje się tak dlatego, że zalogowanie się na hotspota z jednego adaptera powoduje wylogowanie z drugiego, dlatego gdy łącze się z jakąś stroną to firefox losowo wybiera sobie adapter i jeżeli wybierze nie ten z którego jestem aktualnie zalogowany to prowadzi mnie do logowania z drugiego (ale dlaczego w tym przypadku prędkość jest zdwojona?) Na to też mam teorie czyli: to tak samo jak zbudujemy dwa różne serwisy na jednaj domenie, w których nazwy sesji logowania są takie same, w tedy zalogowanie w jednym serwisie spowoduje taki efekt, że będziemy zalogowani też na drugim...

Co Wy na to?

Dodatkowa informacja. Powyższe informacje dotyczą pierwszej możliwości konfiguracji hotspota (druga to ta, która loguje mnie za pomocą MACa karty sieciowej, na 15 minut o zmniejszonej prędkości) Nie wiem dla czego raz jest tak a raz tak. Mam taką teorię: Mam silny sygnał dwóch hotspotów (o kanale 1 i kanale 10) do niedawna zawsze siedziałem na kanale 10 i znienacka gdzieś bliżej mnie (fizyczne) postawili nowy nadajnik, hotspot na kanale 1 o silniejszym sygnale. Nie mam za bardzo wyboru do którego się zaloguję gdyż oba hotspoty mają taki sam SSID, i czy to system, czy za pomocą programów zawsze loguje mnie do tego hotspota który ma większa siłę (czyli tego na kanale 1). Inaczej pisząc w programie od EDIMAXa do łączenia się w sieci mam listę wyłapanych sieci i są dwie pozycje o SSID = hotspot UM, o różnych siłach (ten na kanale 10 ma 40% (to sporo...) a ten na kanale 1 ma 60%). Wybieram aby się połączył z tym na kanale 10 ale program wewnątrz chyba czuje tylko to że wybrałem (połącz do sieci o SSID hotspot UM) i łączy do najsilniejszego. Pojebane...

Ale dziwnym zrządzeniem jestem teraz połączony do tego HS na kanale 10, i uTorrent ruszył...

Dobra, chce wykorzystać obie karty (adaptery) aby łączyły się jakoś kurde na przemian czy nie wiem jak, logowały się w tle i net był nieprzerwany (miło by było jakby do tego prędkość była zdwojona)

Wiem, że dużo info, ale starałem się szczegółowo wszystko opisać, jak coś to zadawajcie pytania.

ShadowD - jak wysiadasz przy tym to napisz, żebym nie czekał na rozwiązanie z nadzieją...

Dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam.
l0ud
Tak na szybkiego alternatywę do Twojego sposobu otwierającego firefoxa. Powinno dawać to samo, ale w tle. Do harmonogramu wpisz plik .vbs (żeby zupełnie nic się nie pojawiało).
http://l0ud.no-ip.org/uploads/1_login.zip
mls
Cytat(Adi32 @ 9.07.2011, 08:44:28 ) *
Jestem programistą PHP i ogromnie utrudnia mi to pracę, będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Cytat(Adi32 @ 9.07.2011, 08:44:28 ) *
Teraz coś im od***ało i neta ucięli do 32kB i reset co 15 minut :/ Nic się nie da ściągnąć. Do tego uTorrent stanął całkowicie i nawet przez proxy nie chce ruszyć. Nie wiem jak to obejść.

No tak, faktycznie, jesteś "programistą". I jak każdy prawdziwy "programista" ogromnie utrudnia Ci pracę brak możliwości ściągania (za pewne nie do końca legalnych) treści poprzez sieć torrent...

Poza tym, jeśli jesteś "programistą", na dodatek "programistą PHP", to ja nie widzę żadnego problemu, aby zamiast cudować z plikami .bat napisać sobie do tego zadania skrypt PHP odpalany poprzez harmonogram zadań (czy jak to się tam w windows nazywało)...
Fifi209
Ja z przyjemnością podłubałem w C# i mogę Ci udostępnić mój refresher, podajesz adres i czas w sekundach co ile ma być odpalane.
[Link usunięty, wrzucona wersja w dalszych postach]
Przetestuj czy odpowiada, najwyżej coś poprawię/dodam.
Adi32
Cytat(l0ud @ 10.07.2011, 12:43:07 ) *
Tak na szybkiego alternatywę do Twojego sposobu otwierającego firefoxa. Powinno dawać to samo, ale w tle. Do harmonogramu wpisz plik .vbs (żeby zupełnie nic się nie pojawiało).

Dzięki wielkie, zaczynam testować.

Cytat(mls @ 10.07.2011, 13:19:54 ) *
No tak, faktycznie, jesteś "programistą". I jak każdy prawdziwy "programista" ogromnie utrudnia Ci pracę brak możliwości ściągania (za pewne nie do końca legalnych) treści poprzez sieć torrent...

Poza tym, jeśli jesteś "programistą", na dodatek "programistą PHP", to ja nie widzę żadnego problemu, aby zamiast cudować z plikami .bat napisać sobie do tego zadania skrypt PHP odpalany poprzez harmonogram zadań (czy jak to się tam w windows nazywało)...

Najłatwiej mi znaleźć nowości w programach pod x64 poprzez torrenty, choć masz rację. Nie zawsze ściągam 'legalne' rzeczy i nigdy temu nie przeczyłem.
Programistą śmiem się nazwać bo programuje, i stworzyłem wiele przydatnych skryptów nie tylko dla mnie.
Co do reconnectera w PHP to mnie zadziwiło, że można by mój problem w PHP rozwiązać... Choć nie do końca w to wierzę...

Cytat(Fifi209 @ 10.07.2011, 13:32:34 ) *
Ja z przyjemnością podłubałem w C# i mogę Ci udostępnić mój refresher, podajesz adres i czas w sekundach co ile ma być odpalane.
http://fifi209.pl/Refresher.rar
Przetestuj czy odpowiada, najwyżej coś poprawię/dodam.

Chyba jakoś źle go odpalam gdyż coś tam łączy i wyskakuje komunikat: "Nie można uruchomić aplikacji. Skontaktuj się z dostawcą aplikacji".
Fifi209
Cytat(Adi32 @ 10.07.2011, 13:46:29 ) *
Chyba jakoś źle go odpalam gdyż coś tam łączy i wyskakuje komunikat: "Nie można uruchomić aplikacji. Skontaktuj się z dostawcą aplikacji".

Klikałeś w setup czy od razu chciałeś odpalać? Masz net frameworka 4?
Adi32
Cytat(l0ud @ 10.07.2011, 12:43:07 ) *

Cytat(Fifi209 @ 10.07.2011, 13:53:39 ) *
Klikałeś w setup czy od razu chciałeś odpalać? Masz net frameworka 4?

Już próbuje ściągnąć smile.gif

A czy moglibyście bardziej szczegółowo napisać jak działają programy?

Byłoby idealnie gdybym mógł dodawać linki na których odbywa się logowanie, bo się zmieniają w zależności od tego do którego htospota się połączę...
owanie, bo się zmieniają w zależności od tego do którego htospota się połączę...
Fifi209
Cytat(Adi32 @ 10.07.2011, 14:03:42 ) *
Byłoby idealnie gdybym mógł dodawać linki na których odbywa się logowanie, bo się zmieniają w zależności od tego do którego htospota się połączę...
owanie, bo się zmieniają w zależności od tego do którego htospota się połączę...

Napisałem, że podajesz url i czas - są do tego odpowiednie formy w programie.
Adi32
Cytat(Fifi209 @ 10.07.2011, 14:07:07 ) *
Napisałem, że podajesz url i czas - są do tego odpowiednie formy w programie.

No to świetna sprawa, jakby zadziałał. Zainstalowałem net framework 4 i nadal to samo sad.gif...
l0ud
U mnie link zmienisz w pliku .bat - zobaczysz. To od fifi będzie bardziej wygodne, bo to w końcu program, a nie skrypt. tongue.gif
Adi32
Fifi209:

Jest okienko z napisem: Weryfikowanie wymagań aplikacji, może to chwile potrwać, i potem wyskakuje to okno co pisałem wcześniej.

Szczegóły:

Cytat
INFORMACJE O WERSJI PLATFORMY
Windows : 6.1.7601.65536 (Win32NT)
Common Language Runtime : 4.0.30319.235
System.Deployment.dll : 4.0.30319.1 (RTMRel.030319-0100)
clr.dll : 4.0.30319.235 (RTMGDR.030319-2300)
dfdll.dll : 4.0.30319.1 (RTMRel.030319-0100)
dfshim.dll : 4.0.31106.0 (Main.031106-0000)

ŹRÓDŁA
Adres URL rozmieszczenia : file:///C:/Users/Adi%20&%20Evi/Desktop/Refresher/Refresher/Refresher.application
Adres URL aplikacji : file:///C:/Users/Adi%20&%20Evi/Desktop/Refresher/Refresher/Application%20Files/Refresher_1_0_0_0/Refresher.exe.manifest

TOŻSAMOŚCI
Tożsamość rozmieszczenia : Refresher.application, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=14913c908920bc91, processorArchitecture=x86
Tożsamość aplikacji : Refresher.exe, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=14913c908920bc91, processorArchitecture=x86, type=win32

PODSUMOWANIE APLIKACJI
* Aplikacja możliwa do zainstalowania.

PODSUMOWANIE BŁĘDÓW
Poniżej znajduje się podsumowanie błędów. Szczegółowe informacje na temat tych błędów znajdują się w dalszej części dziennika.
* Wystąpił wyjątek podczas określania zaufania. Wykryto następujące komunikaty o niepowodzeniach:
+ Wartość jest spoza oczekiwanego zakresu.
* Aktywacja aplikacji C:\Users\Adi & Evi\Desktop\Refresher\Refresher\Refresher.application spowodowała wyjątek. Wykryto następujące komunikaty o niepowodzeniach:
+ Wartość jest spoza oczekiwanego zakresu.

PODSUMOWANIE NIEPOWODZEŃ TRANSAKCJI MAGAZYNOWANIA SKŁADNIKÓW
Nie wykryto błędów transakcji.

OSTRZEŻENIA
Podczas tej operacji nie wykryto żadnych ostrzeżeń.

STAN POSTĘPU OPERACJI
* [2011-07-10 14:22:48] : Rozpoczęto aktywację C:\Users\Adi & Evi\Desktop\Refresher\Refresher\Refresher.application.
* [2011-07-10 14:22:48] : Przetwarzanie manifestu rozmieszczenia zostało zakończone pomyślnie.
* [2011-07-10 14:22:48] : Rozpoczęto instalację aplikacji.
* [2011-07-10 14:22:48] : Przetwarzanie manifestu aplikacji zostało zakończone pomyślnie.
* [2011-07-10 14:22:49] : Odnaleziono zgodną wersję środowiska wykonawczego 4.0.30319.

SZCZEGÓŁY BŁĘDÓW
Podczas tej operacji zostały wykryte następujące błędy.
* [2011-07-10 14:22:49] System.ArgumentException
- Wartość jest spoza oczekiwanego zakresu.
- Źródło: mscorlib
- Ślad stosu:
w System.Deployment.Internal.Isolation.IDefinitionAppId.EnumAppPath()
w System.ActivationContext.CreateFromNameAndManifests(ApplicationIdentity applicationIdentity, String[] manifestPaths)
w System.Deployment.Application.ActivationDescription.ToActivationContext()
w System.Deployment.Application.ApplicationActivator.DownloadApplication(Subscript
ionState subState, ActivationDescription actDesc, Int64 transactionId, TempDirectory& downloadTemp)
w System.Deployment.Application.ApplicationActivator.InstallApplication(Subscripti
onState& subState, ActivationDescription actDesc)
w System.Deployment.Application.ApplicationActivator.PerformDeploymentActivation(U
ri activationUri, Boolean isShortcut, String textualSubId, String deploymentProviderUrlFromExtension, BrowserSettings browserSettings, String& errorPageUrl)
w System.Deployment.Application.ApplicationActivator.ActivateDeploymentWorker(Obje
ct state)
* [2011-07-10 14:22:49] System.ArgumentException
- Wartość jest spoza oczekiwanego zakresu.
- Źródło: mscorlib
- Ślad stosu:
w System.Deployment.Internal.Isolation.IDefinitionAppId.EnumAppPath()
w System.ActivationContext.CreateFromNameAndManifests(ApplicationIdentity applicationIdentity, String[] manifestPaths)
w System.Deployment.Application.ActivationDescription.ToActivationContext()
w System.Deployment.Application.ApplicationActivator.DownloadApplication(Subscript
ionState subState, ActivationDescription actDesc, Int64 transactionId, TempDirectory& downloadTemp)
w System.Deployment.Application.ApplicationActivator.InstallApplication(Subscripti
onState& subState, ActivationDescription actDesc)
w System.Deployment.Application.ApplicationActivator.PerformDeploymentActivation(U
ri activationUri, Boolean isShortcut, String textualSubId, String deploymentProviderUrlFromExtension, BrowserSettings browserSettings, String& errorPageUrl)
w System.Deployment.Application.ApplicationActivator.ActivateDeploymentWorker(Obje
ct state)

SZCZEGÓŁY TRANSAKCJI MAGAZYNOWANIA SKŁADNIKÓW
Brak dostępnych informacji o transakcji.
Fifi209
Dziwne, odpaliłem na drugim kompie bez Frameworka, oczywiście setup, framework się pobrał i wszystko działa. ;] Spróbuj też tak zrobić. Innych pomysłów nie ma.

Poprosiłem kilku znajomych - u nich też działa, setup, instalacja, odpalenie.

Specjalnie dla Ciebie poprawiłem program, teraz wszystko jest na serwerze i powinno latać, dodałem też komunikaty i poprawiłem błąd z jednym niezłapanym wyjątkiem o którym zapomniałem.

http://refresher.fifi209.pl/

@edit
Zapomniałem dodać, po ustawieniu i naciśnięciu start program chowa się do tray'a i tylko wyświetla komunikat o powodzeniu odświeżenia, także pracuje sobie cichutko w tle. ;]
Adi32
Cytat(Fifi209 @ 10.07.2011, 17:22:46 ) *
Dziwne, odpaliłem na drugim kompie bez Frameworka, oczywiście setup, framework się pobrał i wszystko działa. ;] Spróbuj też tak zrobić. Innych pomysłów nie ma.

Poprosiłem kilku znajomych - u nich też działa, setup, instalacja, odpalenie.

Specjalnie dla Ciebie poprawiłem program, teraz wszystko jest na serwerze i powinno latać, dodałem też komunikaty i poprawiłem błąd z jednym niezłapanym wyjątkiem o którym zapomniałem.

http://refresher.fifi209.pl/

@edit
Zapomniałem dodać, po ustawieniu i naciśnięciu start program chowa się do tray'a i tylko wyświetla komunikat o powodzeniu odświeżenia, także pracuje sobie cichutko w tle. ;]

Program się zainstalował. Ustawiłem dane i czekam co się będzie działo. W każdym razie bardzo dziękuje Tobie i wszystkim osobom zainteresowanym tematem.

Edit:

A da się wprowadzić, aby program co 3s wysyłał pinga na google, i jak nie wrócą 3 pod rząd to dawał reconnect? Czasami z niewiadomych przyczyn net kończy się szybciej...
Fifi209
Cytat(Adi32 @ 10.07.2011, 18:22:04 ) *
A da się wprowadzić, aby program co 3s wysyłał pinga na google, i jak nie wrócą 3 pod rząd to dawał reconnect? Czasami z niewiadomych przyczyn net kończy się szybciej...

Pomyślę nad tym, jednak chciałem aby pozostał w wersji obecnej, jedynie z możliwością wyłączenia komunikatów.
Adi32
No jasne, i tak bardzo wiele pomogłeś. Dzięki.

Jednak jak będziesz miał chwilkę to prosiłbym szczegóły... Aby program sam startował z systemem...

A pomocne byłyby opcje dodawania więcej linków logowania ale to szczegół...
Fifi209
Cytat(Adi32 @ 10.07.2011, 18:55:21 ) *
Jednak jak będziesz miał chwilkę to prosiłbym szczegóły... Aby program sam startował z systemem...

Będę musiał sprawdzić gdzie instaluje się ten program - to automatyczny setup jaki dostaję po publikacji. Wtedy mógłbym dodać opcję uruchamiania wraz z systemem.

Cytat(Adi32 @ 10.07.2011, 18:55:21 ) *
A pomocne byłyby opcje dodawania więcej linków logowania ale to szczegół...

Co za dużo to nie zdrowo. wink.gif Jestem w stanie to dopisać, ale na innych zasadach $
mls
Cytat(Adi32 @ 10.07.2011, 13:46:29 ) *
Co do reconnectera w PHP to mnie zadziwiło, że można by mój problem w PHP rozwiązać... Choć nie do końca w to wierzę...

Skoro w PHP można pisać serwery obsługujące różnorakie sprzętowe urządzenia, to dlaczego jakimkolwiek problemem byłoby napisanie dosłownie dwulinijkowego skryptu?
  1. <?php
  2. file_get_contents('http://...');

Za trudne?
Adi32
Cytat(mls @ 10.07.2011, 19:49:29 ) *
Skoro w PHP można pisać serwery obsługujące różnorakie sprzętowe urządzenia, to dlaczego jakimkolwiek problemem byłoby napisanie dosłownie dwulinijkowego skryptu?
  1. <?php
  2. file_get_contents('http://...');

Za trudne?

Bez jaj... To nie jest rozwiązanie problemu w żadnym stopniu.
ShadowD
No niestety właśnie jest, odpalone z Twojego komputera pobrało by tą stronę, jeśli wykorzystać by sposób logowania poprzez mac dostał byś plus piętnaście minut. Myślałem wcześniej o curlu, ale kolega widać zaproponował najbanalniejsze rozwiązanie. Dodatkowo odpalać co x minut przez to coś w winie. :-)
Adi32
Cytat(ShadowD @ 10.07.2011, 20:52:50 ) *
No niestety właśnie jest, odpalone z Twojego komputera pobrało by tą stronę, jeśli wykorzystać by sposób logowania poprzez mac dostał byś plus piętnaście minut. Myślałem wcześniej o curlu, ale kolega widać zaproponował najbanalniejsze rozwiązanie. Dodatkowo odpalać co x minut przez to coś w winie. :-)

Niestety nie jest. Fifi209 zrobił wygodny program do łączenia się w tle. Nie przeczę, że można by to sklepać z pomocą PHP, jednak ogólna prośba polegała na skrypcie do przemiennego łączenia z dwóch adapterów.

Sam zrobiłem łączenie przez pliki bat, bo był to na moją głowę najprostszy sposób. Da się zrobić łączenie w tle przy użyciu batch ale niestety nie wiedziałem jak, tak samo jak da się zrobić łączenie przez PHP ale aby działało to w tle też nie wiedziałem jak. Nie twierdze nigdzie, że wiem wszystko.

Poza tym sposób z PHP wymagałby chyba uruchomionego serwera.
Fifi209
Cytat(Adi32 @ 10.07.2011, 21:00:18 ) *
Poza tym sposób z PHP wymagałby chyba uruchomionego serwera.

Nie, ścieżka do php i plik który ma wykonać. ;]
Adi32
Niestety oba programy nie powodują zalogowania... Trzeba wymyślić coś innego :/

Czy jest możliwość, że to musi dziać się przez przeglądarkę?
l0ud
Niekoniecznie. Prędzej, że idzie coś dodatkowo POSTem, a nie tylko GETem. Może nie wystarczy załadować linka?
Adi32
Nie sądzę aby było coś dodatkowo przesyłane POSTem, ale jeśli jest to też nie stanowi raczej problemu jeżeliby wyłapać co to. Jestem teraz w pracy o nie mam nawet opcji sprawdzić.

Ale coś tam pogrzebałem. Idą postem hiddeny.

Na pewno chodzi o to:

<input type="hidden" value="xx.xx.xx.xx" name="IP">

(w iksach mój numer ip)

do tego idą:

<input type="hidden" value="" name="OS">
<input type="hidden" value="" name="prefix">
<input type="hidden" value="" name="RLF">
<input type="hidden" value="0" name="FNAME">

Dałoby rade jakoś te progsy przerobić?

Edit:

W trakcie logowania jest jeszcze jeden myk.

Kliknę 'Akceptuje regulamin' i przekierowuje mnie na strona z napisem coś w stylu: "Jesteś właśnie logowany" i z tej strony po niecałej sekundzie przerzuca mnie albo na stronę lublina albo na stronę z komunikatem 'Already logged in'

Jak wyłapać źródło tej strony co tylko mignie?

NOWA CZĘŚĆ

Tu jest strona z formularzem do zalogowania, wystarczy że jako IP będzie moje wewnętrzne IP. user i login to 'gosc'

skopiowałem źródło strony i umieściłem na serwerze tu: http://adrianb.pl/html.html
test123
mam podobny problem poradziles se.?
Adi32
Tak, programik mi napisali na innym forum.

http://haker.com.pl/threads/18819-C-Polacz...P-w-tle-systemu

Działa spoko smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.