więc wyłapałem adapterem darmową lubelską sieć Hotspot UM. Do niedawna dawali 64kB łącza i reset neta odbywał się co godzinę.
Teraz coś im od***ało i neta ucięli do 32kB i reset co 15 minut :/ Nic się nie da ściągnąć. Do tego uTorrent stanął całkowicie i nawet przez proxy nie chce ruszyć. Nie wiem jak to obejść.
Żeby mieć w miarę płynny internet zrobiłem sobie plik laczenie.bat który co godzinę i 10s odpalał stronę logowania do hotspota żeby net był w miarę płynny, ale powoduje to otwieranie się okna firefoxa, tak więc wkurza przy graniu lub filmie, szczególnie teraz gdy dzieje się to co 15 minut.
Czy da rade napisać w pliku bat logowanie do tego hostpota? Wygląda ono w ten sposób że wystarczy przekazać metodą GET mój login (czyli mój adres MAC, nie wiem jak go pobierają ehh) innymi słowy logowanie polega na wejściu w adres :
http://10.40.0.1/login?dst=http://um.lublin.eu/&username=T-00%3A1F%3A1F%3A47%3A3B%3AE1
A może w ogóle ktoś inny miał spotkanie s hotspotami i wie więcej?
Przyśpieszenie neta:
Idzie przyśpieszyć neta, poprzez podłączenie dwóch adapterów WIFI (USB) i połączenie ich mostkowo ale to się nie udaje i nie opłaca bo system wariuje...
Powiedzmy podłączam dwa adaptery i wklepuje google.pl, przekierowuje mnie na logowanie więc się loguje, i jest net ale drugi adapter jest nie połączony, lecz przypadkiem może się zdarzyć że komp spróbuje się połączyć przez ten drugi i w tedy mam drugi raz logowanie przez drugi adapter, jak się uda to mam jakby prawie 2x net.
Czy są jakieś opcje (może w bat) aby zalogować się z dwóch adapterów? Czy istnieje opcja wyboru ręcznego 'z czego w tej chcwili chcę się łączyć?' Czyt macje jakieś pomysły?
Jestem programistą PHP i ogromnie utrudnia mi to pracę, będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Pozdrawiam.
Jeszcze jedna rzecz
Byłbym gotów nawet zapłacić za zrobienie tego co mi teraz do głowy przyszło.
Chodzi o zrobienie czegoś takiego, co łączyłoby się na przemian z jednego adaptera, po 7 minutach z drugiego, w tle oczywiście jakoś przez bat, tak, że net będzie bez przerwań... Problem chyba dość skomplikowany więc mogę coś zapłacić za dokładnie takie rozwiązanie...